IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Австрия забраниха загряването на мотора, докато се чисти колата

Глобата за нарушителите е повече от внушителна – 5000 евро

В Австрия забраниха загряването на мотора, докато се чисти колата

Собствениците на автомобили в Австрия ще бъдат глобявани, ако оставят колите на улицата с включен двигател, докато ги чистят от снега и леда. Санкцията идва след настояване на местни еколози, според които подобни действия нанасят сериозни щети на околната среда.

В Австрия забраниха загряването на мотора, докато се чисти колата

Според данните на вестник Kronen Zeitung, който цитира съобщение на Австрийския автомобилен клуб (ÖAMTC), ако шофьор не изключи двигателя, докато чисти колата си от снега, той ще трябва да плати глоба от внушителните 5000 евро. Забраната вече е приета от властите и влиза в сила незабавно.

„Работещият на празен ход двигател замърсява сериозно върдуха, а шумът, издаван от него, пречи на останалите граждани”, се казва в решението на властите. Те са издали заповед до всички собственици на места за паркиране, да постаят табели с надпис „Загасете двигателя!”

Австрийските законодатели явно не изпитват топли чувства към шофьорите в страната, след като преди време забраниха използването на видеорегистратори. Тогава беше обявено, че устройствата нарушават личния живот на всички хора, които заснемат. При първо нарушение на тази забрана глобата е 10 000 евро, а при повторно използване на видеорегистратор тя скача на 25 000 евро.
 

0 от 500
  • #43
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В моментите на преходи е така!Навремето ДВГ-то в прохождането си е било нещо несъвършенно и хората не са гледали сериозно на него.Предпочитали са по-надеждните за времето парни машини и ездитни животни.След постепенното усъвършенстване на ДВГ, то се е наложило до степен, която днес всеки вижда сам с очите си. Предполагам, че е подобен и този преходен момент сега от ДВГ към електрото! Затова е нормално да спорят привърженици на едното и другото! Не е лошо, ако всичко става по цивилизован начин.
  • #42
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абсолютно подкрепям последният коментар!(пича с Аудито). Аз моята кола я пускам в началото за може би до 20 секунди на минимални обороти , колкото да си сложа колана и да си настроя огледалото.През това време е достатъчно да се качи маслото в ситемата по двигателя и потеглям. Досега съм нямал проблеми, че не изчаквам стрелката на температурата да се вдигне преди потегляне
  • #41
    7 rate up comment 7 rate down comment
    До последния ( преди 6 години )
    Я ти сметни колко ток потребява рафинерията за производството на литър бензин и дали същата тази енергия не може да зареди електромобил за да измине 10 км?
  • #40
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Великобритания в момента произвежда само 5% ток над необходимото им количество. А сега като добро момченце седни с тетрадка, химикалче и калкулатор и сметни какво ще стане ако 10% от населението мине на ел. коли. Били на 50% възобновяеми източници...***.
  • #39
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Простия ( преди 6 години )
    Не са50%, а малко под 30%, моето момче, по данни за април-юли месец 2017-та!Но, дано да станат скоро 50 и нагоре %-тите!Кажи и за страни като Германия , например, как е положението там, щом си започнал с "кюмЮра", както им казвате на въглищата, новите "шведи"!
  • #38
    3 rate up comment 14 rate down comment
    До Простия ( преди 6 години )
    UK минаха 50 % ток произведен от възобновяеми източници. Пак да питам - някакви неприятни изживявания в детството в мазето с кюмюра да си имал?
  • #37
    17 rate up comment 2 rate down comment
    я колко.. ( преди 6 години )
    я колко ..... се събрали,,умньо ти ли ше ни приказваш за Швеция..тия саможивите, амбреажи..тия дето учат момченцата да пикаят седнали,че до 8 гдини не знаели какво са,..дето думата семейство не съществува..там дето един клаатушка жена ти в хола докато ти си пиеш бурата в кухнята..тия ли ще ни учат...Събирай си багажа и изичезвай там..кеф ти електрички кеф ти ...чки...***.
  • #36
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Демокрация ли??? Най-висша степен на тоталитаризъм!!!
  • #35
    19 rate up comment 2 rate down comment
    ПроЗтия ( преди 6 години )
    Никъде не съм казал нищо в защита на ДВГ! Това, което исках да кажа е, че и електрическите коли не са много ефективно решение за ползване, особенно извън градовете. Харесвам идеята за електрификация, но засега са много далече от това, за което ни го представят! Това, че някъде се замърсява и се разсейва мръсотията, не значи че изчезва и няма да достигне до носа ти, от който по-далече явно не виждаш! Единственото,с което си служиш са обидите, което показва на какво ниво си!
  • #34
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Ime ( преди 6 години )
    Практик 2004 работех на автомивка в София. Идваше редовно един с леко тунингована Калибра. Та думата ми е, че още тогава той си беше инсталирал палене на колата със дистанционно за да е готова и топла когато излезе от тях си (или прохладна, зависимост от сезона). Преди 13 години още, кога за Приус и прочие хибриди почти никой не беше чувал, за електрокари да не говорим.Анонимен не знам как "ниската температура е по-добра от високата за батериите" след като стотици проувания доказват обратното.