IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Австрия забраниха загряването на мотора, докато се чисти колата

Глобата за нарушителите е повече от внушителна – 5000 евро

В Австрия забраниха загряването на мотора, докато се чисти колата

Собствениците на автомобили в Австрия ще бъдат глобявани, ако оставят колите на улицата с включен двигател, докато ги чистят от снега и леда. Санкцията идва след настояване на местни еколози, според които подобни действия нанасят сериозни щети на околната среда.

В Австрия забраниха загряването на мотора, докато се чисти колата

Според данните на вестник Kronen Zeitung, който цитира съобщение на Австрийския автомобилен клуб (ÖAMTC), ако шофьор не изключи двигателя, докато чисти колата си от снега, той ще трябва да плати глоба от внушителните 5000 евро. Забраната вече е приета от властите и влиза в сила незабавно.

„Работещият на празен ход двигател замърсява сериозно върдуха, а шумът, издаван от него, пречи на останалите граждани”, се казва в решението на властите. Те са издали заповед до всички собственици на места за паркиране, да постаят табели с надпис „Загасете двигателя!”

Австрийските законодатели явно не изпитват топли чувства към шофьорите в страната, след като преди време забраниха използването на видеорегистратори. Тогава беше обявено, че устройствата нарушават личния живот на всички хора, които заснемат. При първо нарушение на тази забрана глобата е 10 000 евро, а при повторно използване на видеорегистратор тя скача на 25 000 евро.
 

0 от 500
  • #53
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По-добър пример за фашизъм в нашия век здраве му кажи :)
  • #52
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Печкинс ( преди 6 години )
    До Шофьора с печка: дизелака гори 0.5 л/ч, когато е загрял. При студено време първите минути е двойно. За 5-10 минути ще изгори 100-300 мл, което е да речем 20-60 стотинки.
  • #51
    13 rate up comment 3 rate down comment
    TT ( преди 6 години )
    5-10 сек. да качи маслото - дам, след тва може да тръгваш '*** не и да натискаш. И все пак - предпочитам да чакам 5 мин' да позагрее.. за да не сядам на ледено блокче, да не ми мъгли стъклата, и да не преживявам ледена епоха 2, като пусна вентилатора. Екорастите - дгд. Тия с "нормалните държави" - и те (дееби и комплексираните ***!).
  • #50
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Шофьор с печка ( преди 6 години )
    Печката/webasto/ загрява антифриза,а от там и целия ДВГ за 5 -10 минути,преди да си запалил с около 20-30грама гориво. Пускаш я с таймер или с дистанциънно от в къщи. В сравнение с работата на празен ход разхода е почти нищо.
  • #49
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отдавна в нормалните държави е забранена работата на ВДГ на място, било подгряване или охлаждане. Глобите са драстични
  • #48
    7 rate up comment 5 rate down comment
    ПутиноТръмп ( преди 6 години )
    На фалшива новина прилича това. Не виждам, да е публикувана другаде.Няма глоба за подгряване, сякаш. Най-ного някой зелен промит мозък да ви се скара, но аз такива ги игнорирам с усмивка. Много изнервих така една бабка в Германия преди години.
  • #47
    6 rate up comment 0 rate down comment
    chavv ( преди 6 години )
    На zr.ru бяха правили тест- колата на място 20мин после тръгва- колата 5мин на място после тръгва- колата пали и тръгва след 10-15секЕто пълния текстhttps://***.zr.ru/content/articles/504279-sovremennyj_dvigatel_gret_ili_ne_gret/?internal_visits=main_top_storiesНакратко. Наи екологичен и щадящ е 2ри вариант. Но при него наи много вредни се изхвърлят при стоенето на място, докато при 3ти мръсотията се разпределя по пътя.При температури под -10 е добре да се изчака 2-3мин въпреки екото
  • #46
    24 rate up comment 2 rate down comment
    CA ( преди 6 години )
    *** лицемери, Рафинерията на OMV е почти в центъра на Виена и бълва сигурно милиони тонове отрови на година, а им пречи че колата щяла да поработи 5 мин. на място
  • #45
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Е ти кво си мислиш че тва няма да застигне българия ли?Че някой ще ви позволи да карате 2030 мердесе 124?!Как я виждаш тая работа!
  • #44
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Benz ( преди 6 години )
    Така или иначе след 2030г. се забранява регистрирането на МПС оборудвано с бензинов или дизелов двигател с вътрешно горене в западна Европа... все тая е дали сега ще има ограничения или след 10 години, там са неизбежни! Затова се радвайте, че живеете в по-нормална държава хахахахха