IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производител на бира поръча 40 камиона на Tesla

Очаква се цялата инвестиция за поръчката да бъде около 6 млн. долара

Производител на бира поръча 40 камиона на Tesla

Американският производител на бира - компанията Anheuser-Busch, поръча 40 бройки от бъдещия електрически влекач на Tesla.

Производител на бира поръча 40 бройки от камиона на Tesla

Пивоварната ще използва камионите за доставки до търговци на едро, които се намират на не повече от 240-320 км. от централата на компанията. В прессъобщение на Anheuser-Busch се съобщава, че производителят на бира се надява с използването на влекача Semi да бъдат намалени вредните емисии с 30% до 2025 г.

На този етап Anheuser-Busch не е решила дали да закупи изцяло влекачите или да само да ги наеме. Към която и от двете опции обаче да се насочи компанията, машините ще носят търговската марка на пивоварната, но ще бъдат собственост на външни превозвачи.

След представянето на Semi през ноември бе обявено, че необходимия депозит при предварителна поръчка се увеличава от 5000 на 20 000 долара. Това би означавало, че ако бирената компания реши да закупи камионите, то това би й струвало около 6 млн. долара.

Директорът по логистичната стратегия на пивоварната - Джеймс Себрот, засега отказва да обсъди инвестициите на Anheuser-Busch, но разкри, че пивоварната е направила заявката още преди представянето на Semi.

Anheuser-Busch не е първата компания, която прави поръчка за камиона на Tesla. Наскоро 10 влекача поръча и куриерската фирма DHL. Освен нея, интерес към камиона са проявили и Ryder System Inc. и Walmart.

Производителят на бира харчи всяка година близо 120 млн. долара за гориво. Ако Anheuser-Busch все пак закупи камионите и дори инвестира още средства в транспорта с алтернативно задвижване, това би намалило разходите за превоз на дълги разстояния драстично.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla semi anheuser-busch
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е съшата работа, като със соларните покриви. Някой да говори за тях вече!? Някой да си ги е поръчал!? Някой да може изобщо да си ги поръча!? Не соларните покриви беше просто един от балоните на Мъск за помпане на цената на акциите. Същата работа ще е и с този камион, че те не могат модел 3 да произведат като хората, камиони щели да правят. А фирмите "поръчват" само за ПР, защото получават безплатен ПР по медиите, но много добре знаят че няма да получат нищо и сделка няма да има.
  • #5
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Докато дойде време за производство на тези камиони, Тесла ще са отдавна в по-добрия свят. Че те сега губят по 5 милиона на ден и имат кеш за още около година, след това гасят лампите. Да не говорим, че за да тръгне производство ще трябват нови милиарди за завод, за нова мрежа от суперчарджъри и т.н. и т.н., демек това никога няма да стане. А иначе фирмите ги разбирам "поръчват" няколко бройки за реклама само да ги пишат по медиите колко са зелени и колко мислят за екологията.
  • #4
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    все по-трудно се намират балами да му се ловят и даже тия продажни на зелено няма да го спасят.За октомври в Европа е продал 770 коли от модел S и 600 и няколко от Х модел 3 вече не се и брои в класациите :D
  • #3
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако питате Тинтирито ще ви обясни че до тогава Тесла ще фалират. Завалията брои дните до фалита. Включил е брояча и брои ли брои, а те все не искат да фалират. По цял ден гледа на коча, че му се клатят и все върви след него да види кога ще му паднат...Когато на коча му паднат, тогава и Тесла ще фалира. Тинтирито затова все след коча припка, за да види кога ще стане.
  • #2
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така като гледам те хората не са решили още ... ще наемат ли ще купуват ли .... накрая пише че ще са логото на пивоварната а ще са собственост на външни превозвачиМного противоречия в тази статия .
  • #1
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Безсмислен пиар. Поръчват, като знаят, че няма да ги получат. Ама всички разбраха как са толкова загрижени за околната среда.