IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производител на бира поръча 40 камиона на Tesla

Очаква се цялата инвестиция за поръчката да бъде около 6 млн. долара

Производител на бира поръча 40 камиона на Tesla

Американският производител на бира - компанията Anheuser-Busch, поръча 40 бройки от бъдещия електрически влекач на Tesla.

Производител на бира поръча 40 бройки от камиона на Tesla

Пивоварната ще използва камионите за доставки до търговци на едро, които се намират на не повече от 240-320 км. от централата на компанията. В прессъобщение на Anheuser-Busch се съобщава, че производителят на бира се надява с използването на влекача Semi да бъдат намалени вредните емисии с 30% до 2025 г.

На този етап Anheuser-Busch не е решила дали да закупи изцяло влекачите или да само да ги наеме. Към която и от двете опции обаче да се насочи компанията, машините ще носят търговската марка на пивоварната, но ще бъдат собственост на външни превозвачи.

След представянето на Semi през ноември бе обявено, че необходимия депозит при предварителна поръчка се увеличава от 5000 на 20 000 долара. Това би означавало, че ако бирената компания реши да закупи камионите, то това би й струвало около 6 млн. долара.

Директорът по логистичната стратегия на пивоварната - Джеймс Себрот, засега отказва да обсъди инвестициите на Anheuser-Busch, но разкри, че пивоварната е направила заявката още преди представянето на Semi.

Anheuser-Busch не е първата компания, която прави поръчка за камиона на Tesla. Наскоро 10 влекача поръча и куриерската фирма DHL. Освен нея, интерес към камиона са проявили и Ryder System Inc. и Walmart.

Производителят на бира харчи всяка година близо 120 млн. долара за гориво. Ако Anheuser-Busch все пак закупи камионите и дори инвестира още средства в транспорта с алтернативно задвижване, това би намалило разходите за превоз на дълги разстояния драстично.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla semi anheuser-busch
0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    До вториият Анонимен.Важното е Тисличката да се пропагандира.
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Musk ( преди 6 години )
    Алоу, секретарките! : DМного сте навътре нещо кой колко покриви поръчва, колко завода и суперчаржъри произвежда... Плащам ви да ви е вътре, не да симулирате, че сте навътре : DВсяка жаба да си знае гьола, а секретарката да ходи гола : D
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до Край ( преди 6 години )
    Хаха - ти ли беше неграмотника, дето го изгониха на интервюто за работа в ЧЕЗ понеже развивал теории колко бил европейския процент на ТЕЦ : D и как ТЕЦ-овете работили само на въглища : DТи май ТЕЦ си виждал само по телевизията ,та не знаеш, че повечето (например в софийски окръг) са на ПРИРОДЕН ГАЗ. - Ел. кола с ток предимно от ТЕЦ има ОБЩО емисии 80-100 гр/км CO2. - ДВГ кола (с вкл. емисии по добив, транспорт, рафиниране и дистрибуция на петрола ПЛЮС преки емисии = ОБЩО 300-500 г/км!
  • #13
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Това е НАЙ-ЗАМЪРСЯВАЩОТО природата превозно средство. 85% от тока в ЕС се добива от въглища АЕЦ и др. горива. За щатите този процент е над 95%. Да правиш ток после да го пазиш в батерия и после да го потребяваш има смисъл само за да изнесеш замърсяването извън града - т.е само за таксита, баничарки и малки градски коли. Камион на батерия, кораб на батерия и самолет на батерия са идеи на болен мозък.
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Оф ( преди 6 години )
    Е тия хора що не си поръчат от ел камиона на мерцедес че сигурно вози по хубаво. Тая седмица пепсико поръчали 100 камиона от Тесла, ами те що не поръчаха ман ел?
  • #11
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В анонимния форум, можеш и 10 Тесли да караш и 100 къщи да имаш, сеш'се!? В реалния живот само ти си знаеш колко Тесли караш. Така че да се правиш на милиоер в анонимния форум е просто смехотворно, в повечето такива случаи действителността е точно обратната на виртуално представената.
  • #10
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Спрете да пишете за тоя к.апут измамник!!!! Да ви с.ерем и на рекламата!!!
  • #9
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    и на мен татко ми каза че ще ми купи куолело ама друг път и продължавам да вярвам в дядо мраз даже сега мисля да пиша до лапландия писмо със списък на желанията ново ауди рс6 бмв м5 мерседес е63ес
  • #8
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Ми покрива на поливаната ми къща е с фотоволтацици. Шефа ми кара Тесла и си поръча батериите на Тесла за фамилни къщи. Все пак панелните плъхове не са критерий, сеш'се.
  • #7
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Винаги съм казвал, че Tesla са в шоубизнеса, в автомобилния бизнес и един долар не са направили за 14 години. Ако почнат да събират вход на презентациите на Мъск, където показва картинки и анимации ще имат много по-голям успех и белким изкарат някой долар.