IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Tesla Model X заема първото място в класацията на Consumer Reports

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Американската агенция Consumer Reports обяви списъка на 10-те най-ненадежди автомобили, предлагани на пазара в Северна Америка през 2017 г. „Победител” е електрическият кросоувър Tesla Model X.

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Класацията е въз основа на проучване между 400 000 собственици, които са оценявали по различни критерии 640 000 автомобила. Резултатите показват, че новите машини, оборудвани с електронни системи, са по-чупливи в сравнение с по-старите.

Изследването е направено по 17 различни параметри, включващи от малки проблеми до сериозни повреди и ремонт на агрегатите, докато те са в гаранция. Всеки от тях е получил конкретна оценка, като въз основа на нея е направено и крайното класиране.

10. Chevrolet Camaro

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Култовият американски автомобил заемо последното място, като неговите собственици се оплакват от проблеми с трансмисията, електрониката и със системите за задвижване.

9. Mercedes-Benz GLC-Class

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Една позиция по-надолу е разположен германският всъдеход Mercedes-Benz GLC. Компактният SUV получава сериозни критики заради лошите си спирачки, кормилно управление и окачването. Някои собственици са недоволни и от оборудването му.

8. Jaguar F-Pace

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Още един премиум-автомобил, който влиза в тази класация. Първият кросоувър на британската марка страда от проблеми с трансмисията, бордовата електроника, включително и информационно-развлекателната система. Дефекти при някои автомобили има и с диференциала.

7. GMC Acadia


Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Новото поколение на големия всъдеход също е критикуван заради проблеми с информационно-развлекателната система, която не работи, както се очаква. Останалите електронни системи също не са на ниво, категорични са собствениците на автомобила.

6. FIAT 500

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Въпреки дългото си присъствие на пазара, малкият хечбек на FIAT все още има проблеми със спирачките, силовия агрегат и електрониката, твърдят участниците в проучването на Consumer Reports.

5. Ford Focus

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Компактният модел на Focus преди година беше още по-напред в тази негативна класация. Сега той е „подобрил” представянето си, но собствениците му се оплакват най-вече от слабата надеждност и проблеми с трансмисията.

4. Ford Fiesta

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Още един представител на американската марка – компактната Fiesta, също е получила доста критики. Те са свързани предимно с работата на климатика, както и на скоростната кутия с два съединителя, която често се поврежда и дори се налага да бъде сменяна.

3. Volvo XC90

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Шведският всъдеход е обявен за „най-безопасният автомобил в света”, но и той, както се оказва, страда от някои болести. Според американските собственици, основният проблем е сложната информационно-развлекателна система, която контролира и климатика. Съобщава се за доста случаи, в който тя се претоварва и дори изключва.

2. Cadillac Escalade


Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

„Сребърният медал” в Топ 10 е за всъдехода Cadilac Escalade, който през последните години често попада в първата тройка. Проблемите при него са с информационно-развлекателна система и с климатика. Оплаквания има и от техниката.

1. Tesla Model X

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Въпреки най-новите си характеристики изцяло електрическият всъдеход Model X страда от проблеми, свързани с прости неща – отваряне и затваряне на задните врати, качване и слизане от автомобила, както и от лошо качество на материалите в салона.

Снимки: Производителите
 

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #14
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    435i пиши на български,***!
  • #13
    9 rate up comment 20 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    tezi ne6ta gi znaeh za Model X i zaradi tova anulirah pora4kata si.Triabva da se dobavi 4e Model X e nai-tvardo voze6tata kola s vazduzno oka4vsne na sveta.Biah 6okiran kak use6ta neravnostite po patia.Palen UJAS
  • #12
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Има сериозна вероятност трансмисиите с 2 съединителя полека да отпаднат от пазара и да останат нишови за хай-първормънс автомобили - последно поколение стандартни автоматици с хидротрансформатор вече буквално са на тяхното ниво като качества, но в пъти по-надеждни
  • #11
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Забелязвам че почти всички коли страдат от инфотейнмънт системите. В едно проучване на JD power се беше оказало че под проблеми с инфотейнмънт системата почти изцяло се разбира трудно pair-ване с телефона. Аз не съм чул в европа някой да има такъв проблем. И за това го отдавам на факта че братята хамериканци са доста простички
  • #10
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Ахахаха, е даже американците ви казаха, че Т'слата е ***, а вие още се напъвате :) Модел Х го произвеждат калпаво, а Модел 3 даже не могат да му стартират производството ;)
  • #9
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нормално за Форд. Шефът им се негодуваше по CNN, че са сто годишна фирма, а корейцете се представят по-добре. Хюндаите държали по-висока цена на вторичния пазар от фордовете и имали 91% лоалност на клиентите (Порше 90%), а Форд с 36%, на крачка от дъното (Фиат 34%). Трябвало нещо да се промени.
  • #8
    8 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Хмм, ако трябва да се вярва на коментарите на колегите под статията за прототипа на Рено (Не знам защо някой хора се напрягат толкова да плюнчат. Като не им харесва дадена марка, да не я купуват и да не я карат. Няма нужда да се пишат небивалици ;))), и Нисан би трябвало да е в тази класация. Още повече че Х-Трейл е най-продаваният СУВ в света. Явно потребителите са доволни от техниката им. Като цяло тенденцията е да се унифицират доставчиците, което ще намали и разликите между марките коли.
  • #7
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма нищо от ВАГ
  • #6
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А Лада продава ли се на този пазар?Отговори си на този въпрос и тогава пиши тъпотии!
  • #5
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Бацката ( преди 6 години )
    Tesla, Mercedes-Benz, jaguar, Cadillac, Volvo...много лоши автомобили...бре! А лада явно е най-надеждната...