IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Tesla Model X заема първото място в класацията на Consumer Reports

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Американската агенция Consumer Reports обяви списъка на 10-те най-ненадежди автомобили, предлагани на пазара в Северна Америка през 2017 г. „Победител” е електрическият кросоувър Tesla Model X.

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Класацията е въз основа на проучване между 400 000 собственици, които са оценявали по различни критерии 640 000 автомобила. Резултатите показват, че новите машини, оборудвани с електронни системи, са по-чупливи в сравнение с по-старите.

Изследването е направено по 17 различни параметри, включващи от малки проблеми до сериозни повреди и ремонт на агрегатите, докато те са в гаранция. Всеки от тях е получил конкретна оценка, като въз основа на нея е направено и крайното класиране.

10. Chevrolet Camaro

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Култовият американски автомобил заемо последното място, като неговите собственици се оплакват от проблеми с трансмисията, електрониката и със системите за задвижване.

9. Mercedes-Benz GLC-Class

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Една позиция по-надолу е разположен германският всъдеход Mercedes-Benz GLC. Компактният SUV получава сериозни критики заради лошите си спирачки, кормилно управление и окачването. Някои собственици са недоволни и от оборудването му.

8. Jaguar F-Pace

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Още един премиум-автомобил, който влиза в тази класация. Първият кросоувър на британската марка страда от проблеми с трансмисията, бордовата електроника, включително и информационно-развлекателната система. Дефекти при някои автомобили има и с диференциала.

7. GMC Acadia


Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Новото поколение на големия всъдеход също е критикуван заради проблеми с информационно-развлекателната система, която не работи, както се очаква. Останалите електронни системи също не са на ниво, категорични са собствениците на автомобила.

6. FIAT 500

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Въпреки дългото си присъствие на пазара, малкият хечбек на FIAT все още има проблеми със спирачките, силовия агрегат и електрониката, твърдят участниците в проучването на Consumer Reports.

5. Ford Focus

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Компактният модел на Focus преди година беше още по-напред в тази негативна класация. Сега той е „подобрил” представянето си, но собствениците му се оплакват най-вече от слабата надеждност и проблеми с трансмисията.

4. Ford Fiesta

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Още един представител на американската марка – компактната Fiesta, също е получила доста критики. Те са свързани предимно с работата на климатика, както и на скоростната кутия с два съединителя, която често се поврежда и дори се налага да бъде сменяна.

3. Volvo XC90

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Шведският всъдеход е обявен за „най-безопасният автомобил в света”, но и той, както се оказва, страда от някои болести. Според американските собственици, основният проблем е сложната информационно-развлекателна система, която контролира и климатика. Съобщава се за доста случаи, в който тя се претоварва и дори изключва.

2. Cadillac Escalade


Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

„Сребърният медал” в Топ 10 е за всъдехода Cadilac Escalade, който през последните години често попада в първата тройка. Проблемите при него са с информационно-развлекателна система и с климатика. Оплаквания има и от техниката.

1. Tesla Model X

Най-ненадеждните автомобили за 2017 г.

Въпреки най-новите си характеристики изцяло електрическият всъдеход Model X страда от проблеми, свързани с прости неща – отваряне и затваряне на задните врати, качване и слизане от автомобила, както и от лошо качество на материалите в салона.

Снимки: Производителите
 

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #24
    11 rate up comment 1 rate down comment
    fermera ( преди 6 години )
    Когато си купувате нов автомобил искайте да ви предоставят заместваш по време на гаранцията.Те ще ви убеждават че модела няма проблеми,но в повечето случай не е така.Качеството падна много и вече за 100к лева не можеш да си купиш Премиум автомобил.От горните модели съм карал Мерцедес GLC и към недостатъците мога да добавя и шума от уплатненията над 160км.Четете внимателно договорите който подписвате при покупката.
  • #23
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    П.С. и с това се махам... Свети Илон наистина не разчита на *** като мен - разчита на грандиозни *** много по-глупави от мен ;) Разчита на *** култ, а не на качество!
  • #22
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    А как влияе температурата на батериите ще кажете ли :) Че понякога се губи над 50% от пробега ;) А как ще се чувствате зимата в едно задръстване при което трябва да пускате парно ;) Някой беше дал пример в една от днешните публикации че в Канада вече ги съдят Тесла, защото едва стигат 30% от обещания пробег ;) Ясно беше, че примера с фаровете е за бъзик - но няма за какво да се хванете ;)
  • #21
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Дидо ( преди 6 години )
    Как точно електрокара ще стане на първо място, при положение че имаше проблем с отварянето на вратите, така лекичко като се обърне, там имаше едни такива проблемчета и изведнъж хоп победител теслА ? Явно Мъсколобито много яко натиска... ще вземат някакви велики да излезнат тези.. брех ...
  • #20
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Както винаги се изказваш много неподготвен
  • #19
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не ме изнадва Форд. Тази фирма трябва да я забранят със закон. Олицетворение на автомобилния талаш.
  • #18
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Аз знам какво няма да си купя - ТЕСЛА и електрическа шитня като цяло. Кола, на която не смееш да и пуснеш фаровете щото ще падне батерията и оставаш на пътя не е кола! а дали ще влезеш в сервиза заради вратите ли не е все тая пак ти е 1 ден разправия - с тая различка че даже и за тоя дребен ремонт при Тесла чакаш с месеци за да се вредиш до сервиз
  • #17
    13 rate up comment 7 rate down comment
    BMW driver ( преди 6 години )
    BMW ги няма в списъка, не е случайно!
  • #16
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Петръ ( преди 6 години )
    За проблемите с pair-ването потвърждавам. Единствената кола без проблеми, която съм карал в Нисан Кашкай. Всички друго коли, кокто съм имал са ми създавали проблеми (Мерцедес а-клас, Волво в40 най-ужасената възможна система-добре изглежда, на практика неизползваема, Мазда 6 - свързва се и прекъсва на случаен принцип - на практика дълъг разговор не може да се проведе)
  • #15
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това да си на 1 во място в негативна класация със модел чиито пройзведени броики едвам стигат да се покрие изискването за сериен автомобил е голямо постижение.