IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа готов водороден камион

Той ще обслужва пристанищата Лос Анджелис и Лонг Бийч

Toyota показа готов водороден камион

Компанията Toyota разкри напълно готов влекач, който се задвижва от водородни клетки. Камионът е преминал близо 6450 км по време на тестове, като ще обслугва пристанищата Лос Анджелис и Лонг Бийч, обявиха от американското представителство на японския производител.

Toyota показа готов водородния си камион

Името на влекача е Project Portal, както задвижващият му агрегат генерира 670 к.с. и 1796 Нм въртящ момент. Тази мощност се постига с помощта на две водородни горивни клетки от автомобила Toyota Mirai, както и с батерия с капацитет 12 кВт/ч. Двата източника на енергия заедно осигуряват безпроблемно теглене на ремарке до 36,2 тона. Максималният пробег с едно зареждане достига 322 км.

Изпълнителният вицепрезидент на Toyota Motor North America - Боб Картър, заяви, че компанията е водеща в популяризирането на технологии за горивни клетки.

„От представянето на Mirai до създаването на тази задвижваща система за тежки машини, Toyota продължава да демонстрира гъвкавост и разрастване на системите с нулеви емисии“, категоричен бе Картър.

Проблемът в случая е, че на този етап липсва масово изградена инфраструктура за зареждане на горивни клетки. Компанията Toyota заедно с други автомобилни производители работят съвместно, с цел създаване на повече станции за зареждане.

Снимка:Toyota

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво , сега да видим кога ще почне производство на тези камиони , дано това да стане до 2020 В интерес на истината с този пробег му е доста ограничено приложението
  • #3
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Японците наложиха хибридите, а сега ще наложат и водородните превозни средства, докато вурстовете кадят с нафтови печки и развиват измамни софтуери, за да заблуждават контролните органи.
  • #2
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако бяха, като немците щяха години наред да ни облъчват какво ще правят и кога ще го пущат и пак да се оправдават защо не са го пуснали. В случая японците пущат нещо без много хвалби и изхвърляния. Умните хора ще разберат, а глупавите ще вярват на платените партенки с голи обещания.
  • #1
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво!Така се правят нещата, а не с оправдания и редовното ползване на "ЩЕ".