IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа готов водороден камион

Той ще обслужва пристанищата Лос Анджелис и Лонг Бийч

Toyota показа готов водороден камион

Компанията Toyota разкри напълно готов влекач, който се задвижва от водородни клетки. Камионът е преминал близо 6450 км по време на тестове, като ще обслугва пристанищата Лос Анджелис и Лонг Бийч, обявиха от американското представителство на японския производител.

Toyota показа готов водородния си камион

Името на влекача е Project Portal, както задвижващият му агрегат генерира 670 к.с. и 1796 Нм въртящ момент. Тази мощност се постига с помощта на две водородни горивни клетки от автомобила Toyota Mirai, както и с батерия с капацитет 12 кВт/ч. Двата източника на енергия заедно осигуряват безпроблемно теглене на ремарке до 36,2 тона. Максималният пробег с едно зареждане достига 322 км.

Изпълнителният вицепрезидент на Toyota Motor North America - Боб Картър, заяви, че компанията е водеща в популяризирането на технологии за горивни клетки.

„От представянето на Mirai до създаването на тази задвижваща система за тежки машини, Toyota продължава да демонстрира гъвкавост и разрастване на системите с нулеви емисии“, категоричен бе Картър.

Проблемът в случая е, че на този етап липсва масово изградена инфраструктура за зареждане на горивни клетки. Компанията Toyota заедно с други автомобилни производители работят съвместно, с цел създаване на повече станции за зареждане.

Снимка:Toyota

0 от 500
  • #24
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Приятел ... международен шофьор отговори ми на един въпрос ... моля те .Ти колко тона си теглил най много , къде и с какъв влекачБлагодаря ти предварително за отговора
  • #23
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пеше, че може да тегли 36,2 тона, а не че това на снимката е толкова! Нали правиш разлика?Ако не ти се спори не спори, но и не казвай кой какво знае или не, защото съм професионален шафьор от много години, а в международните превози имам 12 г. стаж. Поне малко разбирам от тези неща и съм се информирал за новостите през годините. Това, че някои неща не са ти ьсни на теб не означава, че и при другите е така.
  • #22
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разбрах че е печатна грешка на всеки се случва , но се шегувам ... да е весело
  • #21
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сори! Печатна грешка. 2020 г да се чете, а не 2010.Благодаря за забележката!
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    някой знае ли цената на водорода с които се зареждат?
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя пък отдолу умния 2010 година мина преди 7 години бе приятел сега сме 2017
  • #18
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Приятел горе на снимката това не е автовлак ... но да не спорим за неща които и двамата не знаем ... но ако става въпрос за товар от 36 тона това ще е умряла работа освен ако не се движи с не повече от 30 километра в час С 40 тона тотал на композицията на Траянови врата се катерят с 50-60 километра а това не е толкова голям баир
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Статията не е мвого пълна и е некадърно преведена и преписана. В американските медии се пише, че имат готов модел с 1200 км. автономия, но в момента нещата все още са на етап изпитания и проекти. Въпреки това всичко е готово и има работещи модели, а не само такива на хартия. Ако изпитаниьта минат успешно се казва, че преди 2010 г. могат за започнат серийното производство на камиони на водород, които ще са много търсени за пристанищата и големите логистични центрове и ще са с нулеви емисии.
  • #16
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота - деградация на човечеството.
  • #15
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    36 тона не е пресилено. Говорим за САЩ все пак. Там има автовлакове, ако си чувал. Погледни в нета, за да се запознаеш, защото имам чувството, че изобщо не се в час с тези неща.