IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво карат най-бедните хора в света

В държавите с най-нисък БВП най-често доминира... най-скъпият модел на Toyota

Често се публикува статистика на най-популярните модели в света, основана на водещите пазари - САЩ, ЕС, Китай. Но какво предпочитат хората в онези страни, в които покупката на нов автомобил е нещо непостижимо за 99% от хората?
  
  
Африка
  
   
Има най-различни методи за измерване на Брутния вътрешен продукт, поради което и списъкът с 10-те най-бедни държави на планетата варира според това кой го е изготвял. Но тези 10 държави, всичките в Африка, неизменно попадат в дъното на всички класации. Не се броят единствено страни като Сомалия и Южен Судан, където заради политическата ситуация воденето на дори приблицителна статистика е невъзможно.
Ето кои са най-продаваните коли в държавите с най-нисък Брутен вътрешен продукт в света.


Най-продаваните коли в най-бедните държави (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #14
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Ман ( преди 6 години )
    В цяла Африка карат тойота, защото са здрави на ужас. Горивото им е скапано, пътища няма. Не се напъвайте да търсите друго обяснение. Виж в БГ сме "ПРЕМИУМ" народ и тойотите не хващат декиш тука.
  • #13
    36 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Най-неграмотните и бедните в света карат Тойоти и това е повод за гордост у собствениците на тази марка ... Иначе Ленд Крузър се е доказал като надежден автомобил, затова от Тойота почти не пипат нищо по него, само променят екстериора в новите модели. Но за икономия на гориво изобщо да не споменаваме. Като са бедни африканците, що да не станат още по-бедни с кола с 25/100 разход ...
  • #12
    41 rate up comment 5 rate down comment
    До номер 3 ( преди 6 години )
    Казваш никой западняк не искал нищо....ха ха ха , ти си хитът на месеца , кое по-точно е наше вече , добивът на злато , токът , хранителните вериги , вносът на месо и зеленчуци , горива , облизват се и за минералните извори , земята ни я изкупуват поголовно...скоро ще бъдем гости и обслужващ персонал в собствената си държава...но пък извън граница сме оценени ..само тук не
  • #11
    39 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нормално бедните да карат легени, масово стари...Дачия и Тойота, двете марки за простолюдиетоНищо ново
  • #10
    8 rate up comment 37 rate down comment
    Пак до бмв-то ( преди 6 години )
    За пореден път доказваш, че масово собствениците на бмв-та са... Явно и отговор на въпроса не можа да дадеш
  • #9
    10 rate up comment 39 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    това на 1вата снимка ако го натовариш в амарок, ще е тотален сганарок - няма и 2 метра да мръдне повече - директно в моргата.
  • #8
    24 rate up comment 39 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами нормално в тези страни немогат да си позволят да си вземат някоя немска трошка и да я ремонтират през 5 дена. Взимат си здрав проходим и надежден автомобил - японски.Немските дараци са за пред селските дискотеки.Кой ненормалник ще си вземе за в пустинята или за саваната гоуф? Ами че той след 3 седмици е за основен ремонт.
  • #7
    22 rate up comment 39 rate down comment
    До бмв-то ( преди 6 години )
    Бедни казваш, а? Можеш ли да ми отговориш защо тогава в пустинята в ОАР (където не бих казал, че са бедни) карат основно тойоти и нисани, а не смешните уж всъдеходи на беенве?
  • #6
    27 rate up comment 43 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хората в най-бедните държави не са толкова богати, за да си позволят лукса да карат евтини коли, като Фолк с Ваген."Богатите" европейци карат Гоуф, Поло и Клио, а бедните африканци карат коли няколко пъти по-скъпи и също толкова по-здрави. Там се карат все още японки от 60-те и 70-те год. на миналия век. И то се карат на места, където няма никакви пътни условия и метериологичните условия са едни от най-суровите на земята. Там друго освен японско няма никакъв шанс.
  • #5
    39 rate up comment 50 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Доста добра реклама за Тойота. Там където няма пътища, сервизи, поддръжка, качествено гориво, масла и консумативи се кара една марка и тя е най-надеждната марка. Казва се Тойота. Сещате ли се защо няма евтини немски бараки? Защото там няма сервизи, няма части и няма кой да ги обслужва немските таралясници.