IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германците не вярват на местните автомобили

Само 5% от шофьорите в страна определят немските коли като "много надеждни"

Германците не вярват на местните автомобили

По-голяма част от собствениците на автомобили в Германия не вярват на местните производители. Това сочи проучване на социологическата компания Emnid, направено по поръчка на вестник Bild.

Германците не вярват на местните автомобили

Повече от половината анкетирани - 53%, са категорични, че немските автопроизводители не им вдъхват никакво доверие. Около 40% от разпитваните определят продуктите на компаниите от Германия като "по-скоро надеждни". И едва 5% от участниците в допитването са на мнение, че немските машини си остават "много надеждни".

Освен това, 75% от респондентите са се изказали категорични в подкрепа на идеята автомобилните производители да носят още по-голяма отговорност за нарушенията, които извършват. Това се отнася най-вече за използването на специално оборудване, което прикрива реалните нива на вредните емисии, отделяни в атмосферата от дизеловите двигатели.

Изследването е проведено на територията на цялата страна, като в него са участвали 5000 души. Резултатите от него излизат само ден, след като министърът на транспорта на Германия - Алескандър Добриндт, заяви, че местните производители - Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche и Volkswagen, са се превърнали в голямо разочарование заради участието си в картелно споразумение с цел прикриване на реалните нива на вредните емисии.

"Автомобилната индустрия в Германия сама се постави в  много сложно положение. Сега тя трябва да поеме отговорността за грешките си и да се опита да ги оправи, както и да върне загубеното доверие", коментира Добриндт пред Bild.

Снимка: Transblawg.eu
 

0 от 500
  • #3
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А стига бе! Верно ли? Ей тея шваби, да не са проглиднали?
  • #2
    26 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Смятайте колко трябва да си зле, за да харесваш нещо, което дори тези, които го произвеждат знаят, че е Б0KлyK!Нашият роден *** обаче знае, че от немското по-убаво нема. Нищо, че самите германци знаят, че не е така. Самите германци всяка година обявяват японските автомобили за най-надеждни и здрави, но Бай *** не вярва, а продължава да си вярва в немското. Цял свят разкрива, че немските трошки за нищо не стават, но нашенеца и на това не вярва. Абе има някаква конспирация срещу немците.:)))
  • #1
    30 rate up comment 13 rate down comment
    тофу ( преди 6 години )
    Ами това си е самата истина, замо Бай *** вярва в трошките БМВ, Ауди, VW и Мерцедесет ... трошки и таратайки!!!