IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германците не вярват на местните автомобили

Само 5% от шофьорите в страна определят немските коли като "много надеждни"

Германците не вярват на местните автомобили

По-голяма част от собствениците на автомобили в Германия не вярват на местните производители. Това сочи проучване на социологическата компания Emnid, направено по поръчка на вестник Bild.

Германците не вярват на местните автомобили

Повече от половината анкетирани - 53%, са категорични, че немските автопроизводители не им вдъхват никакво доверие. Около 40% от разпитваните определят продуктите на компаниите от Германия като "по-скоро надеждни". И едва 5% от участниците в допитването са на мнение, че немските машини си остават "много надеждни".

Освен това, 75% от респондентите са се изказали категорични в подкрепа на идеята автомобилните производители да носят още по-голяма отговорност за нарушенията, които извършват. Това се отнася най-вече за използването на специално оборудване, което прикрива реалните нива на вредните емисии, отделяни в атмосферата от дизеловите двигатели.

Изследването е проведено на територията на цялата страна, като в него са участвали 5000 души. Резултатите от него излизат само ден, след като министърът на транспорта на Германия - Алескандър Добриндт, заяви, че местните производители - Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche и Volkswagen, са се превърнали в голямо разочарование заради участието си в картелно споразумение с цел прикриване на реалните нива на вредните емисии.

"Автомобилната индустрия в Германия сама се постави в  много сложно положение. Сега тя трябва да поеме отговорността за грешките си и да се опита да ги оправи, както и да върне загубеното доверие", коментира Добриндт пред Bild.

Снимка: Transblawg.eu
 

0 от 500
  • #33
    1 rate up comment 1 rate down comment
    . ( преди 6 години )
    ''Кола на 28 г. без "грам ръжда" ХАХАХА''В сравнение с маздата на комшията дето е 18 години по нова направо няма грам. ХАХАХА
  • #32
    5 rate up comment 2 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    До по-долния!Аз пък съм бил три пъти в Щатите,най-вече в Ню Йорк и освен американски и японски коли[най-много Toyota,Honda,Mazda],други рядко се срещат!
  • #31
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кола на 28 г. без "грам ръжда" ХАХАХА
  • #30
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интересно кога и колко германци са питали?Щото германците от 8 до 17 часа са на работа.
  • #29
    3 rate up comment 0 rate down comment
    . ( преди 6 години )
    За съжаление обаче никой производител няма интерес да прави такива здрави и почти вечни автомобили на които частите са стотинки и могат с елементарна поддръжка да изкарат 20-30 години.
  • #28
    2 rate up comment 6 rate down comment
    . ( преди 6 години )
    Пробег се измерва в километри не в години.Това че за 9 години си сменил крушки на късите нищо не значи,баща ми 20 години не е сменял нищо по ладата ама тя си седи като паметник.Сещаш ли се накъде бия?Германците са правили и могат да правят здрави коли.28 годишният ми германски автомобил е на над 700к километра и още е с оригиналния двигател и скорости.Климатроник,пълен ел,пакет,абс и още доста екстри като всичко му работи и купето няма грам ръжда.
  • #27
    10 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    На моята Мазда вече за 9-та година освен крушки на късите друго не съм сменял и сте седнали да ме убеждавате че японските не са надеждни. Няма как да ви повярвам бре бaлами
  • #26
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    разбира се трябва да сме абсолютно наивни за да смятаме че производителите използват заблуждаващ софтуер само при дизеловите двигатели . Когато една компания разработи нещо такова тя със сигурност го използва и при бензиновите си двигатели , а от личен опит мога да твърдя че разликата м/у теоритичният и реалния разход на бензиновите автомобили е още по-голяма от тази при дизелите .
  • #25
    6 rate up comment 3 rate down comment
    ( преди 6 години )
    Важното е , че *** вярват и не ги е еня какъв въздух дишат те и децата им! В "белите" страни хората отдавна са проумели, че е крайно време нещо да се направи. В една друга статия се говори за 0,5 л/100км (само!) повече разход, това само на една кола! Ако, се вземе предвид всичките коли колко повече ще изхарчат и колко повече замъсяват?!
  • #24
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Кодошо ( преди 6 години )
    "Германците не вярват на местните автомобили!Само наивниците си купуват Bugatti Chiron.Колите на VW Group с по-висок разход на гориво след смяната на софтуера.В Америка съдят VW, BMW и Daimler."Като гледам само таз-седмичните заглавия - явно Дошо вече е притежател на поне 30% от акциите на комедията! Ха ха ха!