IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германците не вярват на местните автомобили

Само 5% от шофьорите в страна определят немските коли като "много надеждни"

Германците не вярват на местните автомобили

По-голяма част от собствениците на автомобили в Германия не вярват на местните производители. Това сочи проучване на социологическата компания Emnid, направено по поръчка на вестник Bild.

Германците не вярват на местните автомобили

Повече от половината анкетирани - 53%, са категорични, че немските автопроизводители не им вдъхват никакво доверие. Около 40% от разпитваните определят продуктите на компаниите от Германия като "по-скоро надеждни". И едва 5% от участниците в допитването са на мнение, че немските машини си остават "много надеждни".

Освен това, 75% от респондентите са се изказали категорични в подкрепа на идеята автомобилните производители да носят още по-голяма отговорност за нарушенията, които извършват. Това се отнася най-вече за използването на специално оборудване, което прикрива реалните нива на вредните емисии, отделяни в атмосферата от дизеловите двигатели.

Изследването е проведено на територията на цялата страна, като в него са участвали 5000 души. Резултатите от него излизат само ден, след като министърът на транспорта на Германия - Алескандър Добриндт, заяви, че местните производители - Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche и Volkswagen, са се превърнали в голямо разочарование заради участието си в картелно споразумение с цел прикриване на реалните нива на вредните емисии.

"Автомобилната индустрия в Германия сама се постави в  много сложно положение. Сега тя трябва да поеме отговорността за грешките си и да се опита да ги оправи, както и да върне загубеното доверие", коментира Добриндт пред Bild.

Снимка: Transblawg.eu
 

0 от 500
  • #13
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Германските автомобили в момента са най-големите ***. Що се отнася до превъзнасящите голфа - двата качествени голфа са номер 2 и номер 5 - другото са ***, но е вярно че на фона на останалите немски талиги стоят добре.
  • #12
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    След магарешката каруца на село, Гоуфът наистина е най-добрият болид! Факт!Не случайно е произведение на селската марка Гоуфът!
  • #11
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Golf-ът e най-добрият бюджетен болид на всички времена.
  • #10
    16 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разбира се, че не вярват на местните производители...Интересно защо тогава Голф 7 чупи всякакви рекорди и продава толкова бройки, колкото от Фолксваген не са продавали никога...
  • #9
    11 rate up comment 24 rate down comment
    Germany- VW,Merc,BMW ( преди 6 години )
    Светата троица е най доброто на световния пазар. Никога няма да имаT конглокенция.
  • #8
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи,пак ли за многото екстри взе да плещиш?Я кажи на някой немски кош да има в базата HUD? Аре сега да те видим! Абе щом джапката ви е екстра смятай! А да и светлината в багажника ви е екстра и 4-те ел. стъкла, и дръжките за отваряне на колата с цвят на боята, фаровете за мъгла и какво ли още не. Абе всичко по немската кола е голема екстра. Самите немци не си ги харесват! :)))
  • #7
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "са се превърнали в голямо разочарование заради участието си в картелно споразумение с цел прикриване на реалните нива на вредните емисии."НИКЪДЕ НЕ СЕ говори за качествата и надеждността на самите автомобилиама дошо едно си знае едно си бае - хейтър !
  • #6
    19 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бедните форумци каращи 20-годишни японски простички 4-цилиндрови колици без грам екстра на тях все още не могат да разберат, че на средния европеец и на по-заможните българи прословутото качество далеч не им е критерий номер 1 при избора на автомобил.Разбира се, никой не отказва качество, но когато когато японското не ти изпълнява елементарни изисквания за удобство, шум, мощност и др., то ти е най-малкият проблем.Пък и новите апонски далеч не са толкова здрави, колкото преди.
  • #5
    27 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Як плесник в лицето на ВАГенистчета, беемвистчета и т.н. балами впечатляващи се от емблемки, светлинки, ръмжащи изпускателни системи бълващи сажди.
  • #4
    30 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В БГ болшинството хора много държат да са с Premium троицата от Германия. Защо?За да ги забелязват и да се показват. Ама от гърнитурата на клапаните на мотора тече масло, а бе няма значение нали съм с джанти 19-ки, той мотора не се вижда. Последната стотинка отива за премиума, щото трябва да сме ... така.