IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen залага на нова технология в колите си

При бъдещите модели ще отсъства механична връзка между волана и колелата

Volkswagen залага на нова технология в колите си

Концернът Volkswagen планира изпозването на „електронен” механизъм за кормилното управление, при който отсъства механична връзка между волана и колелата. Това съобщи Autocar, като се позова на топ-мениджър от компанията, пожеал анонинмост.

Volkswagen залага на нова технология в колите си

Подобна система на кормино управление вече се използва от автомобилите на Infiniti. При семейството Q50, например, механична връзка между волана и колелата все пак съществува, но тя се използва само при екстренна ситуация, в която електрониката отказва.

В стандартен режим муфата, свързваща двата края на кормилния вал, е открита, а управлението на колелата се осъществява с помощта на електромотор. Процесът се контролира от 3 еднакви електронни блока, като всеки един от тях може да работи самостоятелно, ако другите откажат.

Новата система ще се появи при следващото поколение на Volkswagen Golf, както и при електромобилите на марката, първият от които трябва да се появи на пазара през 2019 г. Преди това – още през тази есен на модел на марката ще дебютира друга нова технология.

Volkswagen залага на нова технология в колите си

Това е така нареченият „мек хибрид”, с който ще бъде оборудван новия VW T-Roc. Технологията включва стартер-генератор, устройство за рекуперация на енергията и 48-волтова електрически система. След кросоувъра системата ще започне да се използва и за останалите модели на Volkswagen, изградени на платформата MQB.

Снимки: Volkswagen, Motor1

Тагове: volkswagen t-roc
0 от 500
  • #1
    21 rate up comment 18 rate down comment
    ИДИОТС ... ( преди 6 години )
    Тия (VW) наистина са пълни ***. Няма смисъл изобщо да се коментират повече. Това е най-"откъсаната" корпорация в света. Предлагам им да махнат и връзката на спирачката с колелата !