IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко струва поддръжката на Bugatti Veyron?

Сумите са като цената на хиперколата - космически

За Bugatti Veyron е разказано почти всичко. Хиперколата се произвеждаше от 2005 и струваше между 1 и 4 млн. долара, преди да бъде заменена от Chiron. Сега за собствениците й остава удоволствието от поддръжката на вече не съвсем млад автомобил. А тя, меко казано, не е евтина.
   
    
Колко струва поддръжката на Bugatti Veyron
   
   
Без значение каква е модификацията на Veyron, под капака е разположен 8,0-литров W16 двигател с 4 турбини. По информация от американски дилър на Bugatti, смяната на маслото на този мотор струва 21 000 долара в официален сервиз на марката. Ако собственикът избере друго място за смяна, губи гаранцията (макар че при повечето бройки тя така или иначе вече е изтекла).

Следват гумите, които за Veyron са специални. Ако колата се кара на пълна газ, то комплект гуми свършва за ... 15 минути. Тогава собственикът ще трябва да се бръкне с 42 000 долара за нови. Към тази сума може да се добавят и 69 000 долара за спирачни дискове.

Като цяло текущото обслужване на хиперколата в официален сервиз в САЩ струва 132 000 долара годишно, като в тази сума не влиза труда на механиците. Освен това данъкът на Veyron също никак не е малък, като все пак се различава в отделните щати. Най-голям е в Калифорния – 50 000 долара на година.

Какво още? Ами трябва и гориво, като един резервоар с бензин при Veyron в Щатите струва 83 долара. Според статистиката, средно собственикът на хиперколата харчи по 4700 долара за гориво на година.


Снимки: Bugatti


0 от 500
  • #1
    32 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    верно ли бе ?кажете честноаз мислех, че струва колкото да се обслужи "колата" на дошо - демек нищо !само дето това не е кола, а ХИПЕР -автомобил !както и да е - статия - дъвка за безработни дошоваци