IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Притежанието на Chiron се оказа по-евтино от това на Veyron

Бизнесмен разкри колко пари харчи, за да обслужва своите хиперколи (ВИДЕО)

Притежанието на Chiron се оказа по-евтино от това на Veyron

Американският предприемач Мани Хобшин, който се занимава с бизнес в сферата на недвижимите имоти и един от най-големите колекционери на автомобили, разкри колко пари му струва притежанието на хиперколата Bugatti Veyron. Бизнесменът публикува в YouTube видео, в което разказва за разходите по издръжката на автомобила.

Хобшин има две бройки от Veyron, от който да 10 години са произведени едва 450 машини. Предприемачът отбелязва, че от Bugatti препоръчват всяка година пълна замяна на техническите течности в колата. Процедурата струва 25 000 долара, като в автомобила има 16 пробки за източване на тези течности. За достигане до тях трябва да се махнат задните криле, колелата и спирачните механизми.

Собственикът на Bugatti Veyron трябва на всеки две години да сменя гумите, като новият комплект струва 38 000 долара. Освен това, производителят препоръчва и замяна на джантите на стойност 50 000 долара след всеки 16 000 км пробег. Така годишно притежателят на хиперколата харчи около 100 000 долара за нейната поддръжка.

Хобшин посочва, че разходите по приемника на Veyron - хиперколата Chiron, са доста по-ниски. Например, комплект нови гуми за този автомобил му струват "само" 8000 долара. Бизнесменът допълва, че ще продаде единия си Veyron, тъй като иска да освободи място в гаража си за нещо по-екстравагантно. В плановете му влиза покупка на Mercedes-AMG One, McLaren Speedtail, Ford GT и Koenigsegg Jesko.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500