IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственикът на най-скъпия автомобил e саудитски принц

Bugatti La Voiture Noire се пръседини към още два модела на марката

Собственикът на най-скъпия автомобил e саудитски принц

През март на автосалона в Женева бе показан концептуалния модел Bugatti La Voiture Noire, който е направен по поръчка и с цената си от 16 млн. евро стана най-скъпият нов автомобил в света. Още тогава се появиха спекулации около това, чия собственост е хиперколата, като се сочеха имената на бившия изпълнителен директор на VW Group - Мартин Винтеркон, и на звездата на "Ювентус" и португалския национален отбор Кристиано Роналдо.

За разкриването на собственика на автомобила помогна социалната мрежа Instagram. В нея саудитския принц Бадр ибн Сауд, известен като b14, публикува снимка на хиперколата. Тя е направена по време на изложбата Chantilly Arts & Elegance Richard Mille, провеждаща се ежегодно във Франция.

Bugatti La Voiture Noire

Макар, че машината не е заснета в гаража на саудитския принц, се счита, че именно той е нейният собственик. В автопарка на Бадр ибн Сауд има други два модела на Bugatti - първият Chiron, слязъл от конвейера, както и концептуалният Vision GT, който бе продаден от компанията. И двете снимки се появиха в Intsgram профила на принца, като са с арабски номера.

Що се касае до Роналдо, той също ще стане собственик на Bugatti La Voiture Noire, но ще трябва да изчака до 2022 г., когато трябва да бъдат готови първите серийни бройки от хиперколата.

Снимки: Instagram

 

0 от 500