IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моментът на истината: Alfa Romeo Giulia срещу германците (ВИДЕО)

Вижте как се справя италианският седан срещу BMW M3 и Mercedes-AMG C 63 S

Моментът на истината: Alfa Romeo Giulia срещу германците (ВИДЕО)

Една от най-дълго очакваните битки на пистата най-после се състоя. Новият италиански седан Alfa Romeo Giulia в най-мощната си версия се изправи срещу машини на BMW и Mercedes-Benz в директен двубой по ускорение от място и в движение. Надпреварата е организирана от британското издание Carwow.

Момента на истината: Alfa Romeo Giulia против немците (ВИДЕО)

Италианският автомобил е в топ-модификацията си Quadrifoglio, която е оборудвана с 2,9-литров V6, развиващ 510 к.с. Другите два участника в състезанието са BMW M3 с 431 к.с. и Mercedes-AMG C 63 S, който е единственият автомобил тук с V8 мотор. Неговият 4,0-литров битурбо агрегат развива 510 к.с.

Кулминацията на надпреварата е паралелен старт от място. Според заводските показатели на производителите и трите автомобила имат почти идентична динамика. „Италианката” и машината на AMG ускоряват от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, а M3 – за 4,1 секунди. Каква обаче е действителността?



Снимка и видео: Carwow

 

0 от 500
  • #39
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Тука явно има доста фенчета дето са с пилешки мозъци и пищят без да мислят. Още като се видят техническите характеристики и ще стане ясно и без тест кой какво ще покаже и то забележете в определени дисциплини. Защо например нямаше тест за бързина след поредица от завои ? Защото Алфата щеше да е последна без 4х4 ! Когато трябва да се състезава при еднакви критерии Мерцедесът показва какво може във F1 ! Тук се гледа надеждност и ресурс ! Затова Алфата са я напомпали, но колко ще издържи вс знаем !
  • #38
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма спор, че от Алфа успяха да изненадат приятно публиката. Всички очакваха, че преувеличават, включително аз, но се оказва по разни тестове и сравнения, че са направили наистина добра кола. Сега предстои да разберем и дали е издръжлива, но това-с времето. А Quadrigoglio Verde - четирилистната детелина е символ на спортните модели на Алфа още от 1923 г.,изрисуван от Уго Сивоки на колата му за късмет, защото все бил втори. Един от великата четворка пилоти на Алфа с Енцо Ферари, Аскари и Кампари
  • #37
    9 rate up comment 2 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    Цената на БМВ М4GTS стартира от 130000 английски лири ; Алфа Джулия 2.9v6, Q4 150 000 ама лева. Бмв м4 се предлага на ценара на ферари. Та за каква евтиния говорим? А само болен мозък би предпочел бмв пред ферари.
  • #36
    7 rate up comment 0 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    Повечето писания тук са от хора, на които един приятел им е казал, че някоя кола не струва. Колко от тук присъстващите са се качвали на италиански автомобил? Да не говорим, че Алфа е и с най-малък двигател 2.9 v6.и с най-добър резултат на ринга от трите-7.32.
  • #35
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    добре де но никой не споменава за BMW М3 Competition а за BMW М3 GTS което не е едно и също
  • #34
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Poweeeeer! ( преди 6 години )
    Във връзка с предното ми мнение, което е събрало минуси, защото разни илитерати не могат да позлват Google и съответно да проверят какво означава Quadrifoglio, за да разберат разлиакта с Q4 и да проверерят, колко к.с. има BMW М3 Competition Pack. :)
  • #33
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Poweeeeer! това го знаем но в каква връзка го споменаваш ????
  • #32
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Poweeeeer! ( преди 6 години )
    Мдааа, личи си колко разбира от автомобили тукашната аудитория.Пак добре, че има няколко души, които знаят какво означават маркировките при Alfa Romeo.Да кажеш, че няма Интернет, та да не знаеш някои неща добре, ама то има и информацията си е там.Дори може да се провери, че M3 Comptetition e 450к.с., а не 430к.с., ама то не е лесно да извършиш такова сложно действие като търсене в Google. :)
  • #31
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Алфа хубав дизел няма .... но да 1,9 е може би най добрия сред лошите
  • #30
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    как може да сравняваш надеждност на Алфа с тази на БМВ ... Ставаш смешен в очите на всички