IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моментът на истината: Alfa Romeo Giulia срещу германците (ВИДЕО)

Вижте как се справя италианският седан срещу BMW M3 и Mercedes-AMG C 63 S

Моментът на истината: Alfa Romeo Giulia срещу германците (ВИДЕО)

Една от най-дълго очакваните битки на пистата най-после се състоя. Новият италиански седан Alfa Romeo Giulia в най-мощната си версия се изправи срещу машини на BMW и Mercedes-Benz в директен двубой по ускорение от място и в движение. Надпреварата е организирана от британското издание Carwow.

Момента на истината: Alfa Romeo Giulia против немците (ВИДЕО)

Италианският автомобил е в топ-модификацията си Quadrifoglio, която е оборудвана с 2,9-литров V6, развиващ 510 к.с. Другите два участника в състезанието са BMW M3 с 431 к.с. и Mercedes-AMG C 63 S, който е единственият автомобил тук с V8 мотор. Неговият 4,0-литров битурбо агрегат развива 510 к.с.

Кулминацията на надпреварата е паралелен старт от място. Според заводските показатели на производителите и трите автомобила имат почти идентична динамика. „Италианката” и машината на AMG ускоряват от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, а M3 – за 4,1 секунди. Каква обаче е действителността?



Снимка и видео: Carwow

 

0 от 500
  • #59
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Немските фенчета са смачкани в ъгъла отново от царете в автомобилостроенето - италианците. Нищо ново под слънцето.Ревете невежи тролчета :)
  • #58
    7 rate up comment 11 rate down comment
    raptor ( преди 7 години )
    Алфата на нищо не прилича. Доста евтино изглежда. Мерцедеса на писта не е по-бавен, дори е по бърз. Anneau du Rhin Short 1:02.90 секунди за мерца, 1:03.50 за Алфа.Hockenheim Short 1:12.60 za merc, 1:12.4 za Alfa. Sachsenring 1:37.35, i 1:37.37 za alfa, 1:37.47 za BMW. До колкото може да се установи от тези времена 3те автомобила са с еднакви възможности на писта, може би с леко превъзходство за най-тежкия от 3те мерцедес.
  • #57
    13 rate up comment 0 rate down comment
    klasa ( преди 7 години )
    Алфата е най-бърза в класа си в момента. Колкото и трудно да се приема от някои. Сума тестове излязоха вече
  • #56
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Poweeeeer! ( преди 7 години )
    Дебитомер, ламбда сонда, стартер, датчик колянов вал, датчик разпр. вал, бобини, темп. датчик на инжекциона, бенз. помпа, стъпково моторче - всичко това в Twinspark-а е на Bosch.Сигурно има и още, но тези съм ги проверил. Това е "почти нищо" за теб... Не си карал само ти Twinspark. Taка че лъжите са от твоята страна момко.
  • #55
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Алфите
  • #54
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    До Poweeeeer: Имах Алфа с Twinspark запалване. Няма почти нищо от Бош и на 100 км. беше постоянно в сервиз. Всичко и се разваляше. Само съединителя 3 пъти го правиха в различни сервизи. Не лъжи хората, защото Парите са големи *** !
  • #53
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Poweeeeer! ( преди 7 години )
    Пренебрежимо малко не е, точно толкова е, колкото да обуслави разликата между двата автомобила и Alfa-та да е малко по-бърза.Иначе като цяло представянето на двата автомобила е аналогично, въпрос на вкус е, кой какво би избрал между двете (трите) коли.
  • #52
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Poweeeeer! в интерес на истината на всякде пише М3 и само веднъж го чух да казва М3 Competition но както и да е и 60 конски сили да са мислиш ли че това е пренебрежимо малко
  • #51
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Poweeeeer! ( преди 7 години )
    Сигурно ще ти е много тежко да разбереш, че алфите висят по сервизите най-вече заради проблеми по електрониката и запалването, които, каква изненада - са производство на Bosch. :D
  • #50
    7 rate up comment 10 rate down comment
    bmw435i ( преди 7 години )
    Edinstvenoto moderno,izdrajjlivo i luksozno ne6to v tazi Alfa e 8 stepenia nemski avtomat ot ZF