IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моментът на истината: Alfa Romeo Giulia срещу германците (ВИДЕО)

Вижте как се справя италианският седан срещу BMW M3 и Mercedes-AMG C 63 S

Моментът на истината: Alfa Romeo Giulia срещу германците (ВИДЕО)

Една от най-дълго очакваните битки на пистата най-после се състоя. Новият италиански седан Alfa Romeo Giulia в най-мощната си версия се изправи срещу машини на BMW и Mercedes-Benz в директен двубой по ускорение от място и в движение. Надпреварата е организирана от британското издание Carwow.

Момента на истината: Alfa Romeo Giulia против немците (ВИДЕО)

Италианският автомобил е в топ-модификацията си Quadrifoglio, която е оборудвана с 2,9-литров V6, развиващ 510 к.с. Другите два участника в състезанието са BMW M3 с 431 к.с. и Mercedes-AMG C 63 S, който е единственият автомобил тук с V8 мотор. Неговият 4,0-литров битурбо агрегат развива 510 к.с.

Кулминацията на надпреварата е паралелен старт от място. Според заводските показатели на производителите и трите автомобила имат почти идентична динамика. „Италианката” и машината на AMG ускоряват от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, а M3 – за 4,1 секунди. Каква обаче е действителността?



Снимка и видео: Carwow

 

0 от 500
  • #9
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Poweeeeer! ( преди 7 години )
    До долните разбирачи: Аlfa-та нито е 4х4, нито е 80к.с. повече.Че даже и launch control няма, за разлика от другите два автомобила.
  • #8
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Алфата ако беше с 10000 евро по евтина щеше да е супер но на тази цена тя не е конглокенция
  • #7
    17 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да наистина в този тест е победител БМВ няма как да го признаем срещу коли с 80 коня повече и 4*4
  • #6
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Алфата е с четворно предаване и старта и е по-добър , защо не взеха Ауди RS4 за теста...
  • #5
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Издънката в теста е Мерцедеса. При заводски данни 3,9. той прави упражнението за 4,4сек. Останалите покриват заводските си характеристики. За мен моралния победетил е БМВ-то Само с 0,2 сек. е по-бавен от Алфата а е с цели 80к.с. по-малко. А тоталната издънка в теста е Мерцедеса.
  • #4
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Неразбирам изобщо от Алфа ама 159 е едно от най-красивите неща създавани от човека!
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Бъдещ Алфист ( преди 7 години )
    Ако има, някой разбиращ от Алфа тук ще го помоля да изкоментира 159.Интересувам се само от дизелите.Надеждност, цени на части и обслужване, евентуални проблеми.
  • #2
    21 rate up comment 16 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Даам Алфата е уникална. С цената са прекалили според мен. Ако правят добри отстъпки, от трите представени автомобила може би е най-добрият избор (и другите два са също толкова "надеждни"). Особено БМВ последните години са целите мейд-ин-чайна дизайн ин Германи ;))). Всичките ми приятели на по 2 години вече имат проблеми и висят по сервизите ..., но феновете си купуват ... на Германски цени.
  • #1
    29 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Италианските жребци не са, като куците немски магарета.С немските легени само пред чалготеката да сваляш кухи кифли. За друго не стават освен да си избиваш комплексите. Италианците без много да се фукат и правят нещата, както трябва.