IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus ще променя имиджа си

Изоставаме от голямата германска тройка, признаха японците

Lexus ще променя имиджа си

Компанията Lexus започва сериозна работа върху промяна на имиджа си, за да може той да се доближи до този на моделите от голямата немска тройка – Mercedes-Benz, BMW и Audi. Това призна новият бранд-мениджър на японския производител на луксозни модели Токуо Фукуичи, цитиран от Automotive News.

Lexus ще променя имиджа си

Според него, Lexus трябва да направи всичко възможно, за да се дистанцира от компанията-майка Toyota. Причината е, че в момента много хора не приемат Lexus като самостоятелна марка, а само като подразделение на японския концерн, което произвежда луксозни модели. Причината за това са най-вече еднаквите технически решения, които се използват и от двете марки.

„Когато седят в задръстване, хората гледат на водача на Mercedes-Benz като на човек, който е постигнал определено положение в обществото и му завиждат за това. Именно подобно нещо липсва на Lexus и ние трябва да работим за изграждането на такъв имидж на нашите автомобили”, призна Фукуичи.

В Lexus смятат да работят в тази насока не само със съдаването на автомобили, но и с предлагането на други премиум-продукти. Взимайки пример от Mercedes-Benz, а и от други марки, компанията вече направи луксозна яхта с два 5,0-литрови V8 двигателя. Освен това марката участва и в снимките на фантастичния филм „Валериан и Града на хилядите планети”, за който създаде прототип на космически кораб.

Самият Фукуичи зае новата си длъжност на 1 април, след като допреди това бе начело на подразделението Lexus International. Негов приемник на този пост ще бъде Йошихиро Сава, който досега беше изпълнителен вицепрезидент на компанията.

Снимка: Lexus
 

Тагове: lexus
0 от 500
  • #6
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За да се конглокират с немската тройка, трябва промени в Дизайна, интериора, по-голям избор от двигатели и поне едно-две десетилетия, за да се промени мисленето на хората и да ги спечелят. Провала на Тойота аКуРа и Инфинити е че са твърде нови на пазара а дизайните и интериорните решение твърде близки до тези на по-евтините им марки. Ако ще е нов бранд, нека да е като различен бранд. А не вафли фокус в опаковка на вафли-лукс.
  • #5
    30 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сетих се за оня американски милионер, който решил да си направи в имението затревен корт, досущ като централния корт на Уимбълдън. Наел съответните кадърни хора, купил най-високо качество покритие, но не става и не става.. Отишъл той в Уимбълдън при чичкото, който поддържал терена и го попитал как го постига тоя вид на тревата. Поливам, кося, валирам, -казал човека. Ама и ние го правим така и не става, казал милионера. Е,така е, но ние го правим от 200 години, казал чичката.
  • #4
    26 rate up comment 8 rate down comment
    Йори ( преди 6 години )
    Ами те като продължават да ги правят тия Лексуси на платформата на Тойота и дори с дизайнерската концепция на Тойота, какъв резултат да очакват? Да погледнат Инфинити. Те поне си правят автомобилите да изглеждат коренно различни от Нисан и Рено. Не, че като имидж успяват да стигнат германскте премиуми, де. Но това нещо се постига с история, традиции, революционни нововъведения и така - десетилетия наред.
  • #3
    20 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако ще и лично да им го каже те тия нашите жълтури ще си останат същите кухчовци.Трябва да махнат жълтите очила и ще проумеят какво им пее радиото.
  • #2
    26 rate up comment 11 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Сетиха се от Лексус ;). Луксозните Тойоти са добри за счетоводството но не и за клиентите. И въпреки това имат много култови модели от близкото минало, което не мога да кажа за това което в момента пускат на пазара. Въпросът е кога Тойота ще се сетят че изостават от Рено-Нисан и Хюндай-Киа, докато са заети да си увеличават печалбата? Няма как да печелиш двойно на конглокентите си и колите да са ти също конглокентни на техните и на същата цена....
  • #1
    34 rate up comment 11 rate down comment
    Най-после ( преди 6 години )
    Някой го каза в прав текст на нашите *** doc,Дошо и подобни мушмороци!