IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus ще променя имиджа си

Изоставаме от голямата германска тройка, признаха японците

Lexus ще променя имиджа си

Компанията Lexus започва сериозна работа върху промяна на имиджа си, за да може той да се доближи до този на моделите от голямата немска тройка – Mercedes-Benz, BMW и Audi. Това призна новият бранд-мениджър на японския производител на луксозни модели Токуо Фукуичи, цитиран от Automotive News.

Lexus ще променя имиджа си

Според него, Lexus трябва да направи всичко възможно, за да се дистанцира от компанията-майка Toyota. Причината е, че в момента много хора не приемат Lexus като самостоятелна марка, а само като подразделение на японския концерн, което произвежда луксозни модели. Причината за това са най-вече еднаквите технически решения, които се използват и от двете марки.

„Когато седят в задръстване, хората гледат на водача на Mercedes-Benz като на човек, който е постигнал определено положение в обществото и му завиждат за това. Именно подобно нещо липсва на Lexus и ние трябва да работим за изграждането на такъв имидж на нашите автомобили”, призна Фукуичи.

В Lexus смятат да работят в тази насока не само със съдаването на автомобили, но и с предлагането на други премиум-продукти. Взимайки пример от Mercedes-Benz, а и от други марки, компанията вече направи луксозна яхта с два 5,0-литрови V8 двигателя. Освен това марката участва и в снимките на фантастичния филм „Валериан и Града на хилядите планети”, за който създаде прототип на космически кораб.

Самият Фукуичи зае новата си длъжност на 1 април, след като допреди това бе начело на подразделението Lexus International. Негов приемник на този пост ще бъде Йошихиро Сава, който досега беше изпълнителен вицепрезидент на компанията.

Снимка: Lexus
 

Тагове: lexus
0 от 500
  • #56
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    И нов внос Колеги спрете да пишете коментари в ayтokoмeдия.До края на лятото, никой няма да посещава това тъпо сайтче, където модераторчетата пишат коментари за да си пълнят убитите статиики.Вече имат по 14 статии на началната страница и пак едва събират средно по 5 коментара в статия.Не пишете тук вече.Оставете ги на бунището.
  • #55
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Действително е тъпня да завиждаш на човек с красив автомобил. Статията подозирам е писана от завислив гоуфаджия. Те са такива. Карат си смачканите гоуфове и завиждат на батковците с аЛудитата, които са бифши гоуфаджийчета направили някоя далавера или продали нивите на баба си, за да се издигнат в гоуфаджийската стълбица на успеха. Гоуфаджийството е манталитет и диагноза. Факт, който форумния ВАГон го доказва всекидневно.
  • #54
    2 rate up comment 1 rate down comment
    2 втек ( преди 7 години )
    Голяма тъпотия е, че като гледам мерцедеса или друга скъпа кола мисля за преуспелия собственик! Просто, ако е хубав модела, човек му се наслаждава и толкова
  • #53
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    хахахаха хубава първоаприлска лъжа е тази "статия".Търсих в нета да прочета това интервю в оригинал, защото често преводите тук са под всякаква критика, но както се досещате подобни неща не са казвани от представители на Лексус, а още по-малко от шефа им. По многото мнения без да ги чета съм 100% убеден, че форумната *** пак се е вихрила. Няма спирка това момче. Луд умора няма са казали хората и това важи за него от всякъде.
  • #52
    1 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Хахах най-много ме изкефи - 'голф 2 от судената война' :D :D :D :DДаже има елемент от другия спор за историята.Днес сте особено креативни, оправихте ги немците и японците...ами дайте сега да видим тука в БГто кво ще правим :)
  • #51
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тц. Технологии + качество + удоволетворение на клиентите = ЯПОНСКИ ИМИДЖ за интелигентни клиенти. Пропагандни партенки + неудачен инженеринг + купени от японците технологии = НЕМКИ ИМИДЖ а селки бекове.
  • #50
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Кодошо до Дошо ( преди 7 години )
    Технологии + качество + удоволетворение на клиентите = ИМИДЖ!Казано с 1 дума, Дошко. Ха ха ха!
  • #49
    2 rate up comment 3 rate down comment
    до историка ( преди 7 години )
    Франкската империя я има много преди "немците" да дойдат в европа. "Немците от къде идват само да те питам преди да "създадат" свещената римска империя? "Мухаха, и какво викаш е това "Франкска империя"?Ще ти кажа, виждам че си "запознат"Немската държава по онова време, основана през 496г. Обединяваща немски племена по онова време. Свещената римска империя е далеч по натътък и пак това са немците...
  • #48
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Туранага ( преди 7 години )
    Всеки лексус ще навърти 2 пъти повече безпроблемни километри от всеки от германската тройка, но на кой му пука за това. Германеца на 5-тата година шитва *** на някой зомбиран бг-селски газар да си *** главата.
  • #47
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Лексус е ( преди 7 години )
    лъскав леген на Тойота с много хромирани пластмаси и голям комарник.И как точно го е казал човекът:"Изоставаме от голямата германска тройка"