IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus ще променя имиджа си

Изоставаме от голямата германска тройка, признаха японците

Lexus ще променя имиджа си

Компанията Lexus започва сериозна работа върху промяна на имиджа си, за да може той да се доближи до този на моделите от голямата немска тройка – Mercedes-Benz, BMW и Audi. Това призна новият бранд-мениджър на японския производител на луксозни модели Токуо Фукуичи, цитиран от Automotive News.

Lexus ще променя имиджа си

Според него, Lexus трябва да направи всичко възможно, за да се дистанцира от компанията-майка Toyota. Причината е, че в момента много хора не приемат Lexus като самостоятелна марка, а само като подразделение на японския концерн, което произвежда луксозни модели. Причината за това са най-вече еднаквите технически решения, които се използват и от двете марки.

„Когато седят в задръстване, хората гледат на водача на Mercedes-Benz като на човек, който е постигнал определено положение в обществото и му завиждат за това. Именно подобно нещо липсва на Lexus и ние трябва да работим за изграждането на такъв имидж на нашите автомобили”, призна Фукуичи.

В Lexus смятат да работят в тази насока не само със съдаването на автомобили, но и с предлагането на други премиум-продукти. Взимайки пример от Mercedes-Benz, а и от други марки, компанията вече направи луксозна яхта с два 5,0-литрови V8 двигателя. Освен това марката участва и в снимките на фантастичния филм „Валериан и Града на хилядите планети”, за който създаде прототип на космически кораб.

Самият Фукуичи зае новата си длъжност на 1 април, след като допреди това бе начело на подразделението Lexus International. Негов приемник на този пост ще бъде Йошихиро Сава, който досега беше изпълнителен вицепрезидент на компанията.

Снимка: Lexus
 

Тагове: lexus
0 от 500
  • #16
    12 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе тия немските фенове са много зле горките. Азиатците начело с японците и китайците са едни от най-древните раси в света и са измислили половината неща в света, като барута, закалената стомана и т.н.Когато немците са били само северни племена гонещи антилопи, в азия са имали династии и технологии, каквито в европа използват мнооого години след това.То и сега е така, ако отидеш в азия ( Ю.Корея, Япония, ХонКонг и т.н.) ще видиш, че говориш глупости с твойте прехвалени немци ...
  • #15
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кеф, кеффф. Тая статия ще си я bookmark-на и всеки път като някой оризар почне много да лае ... пльос, контра, реконтра и вътре. :D :D :D
  • #14
    7 rate up comment 6 rate down comment
    bg ( преди 7 години )
    като говорим за луксозен интериор от Инфинити са се саправили по-добре отколкото лексус
  • #13
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ъъъъъ за кое ауди говориш че изглеждал евтино ?ауди 80 - 94 година може би ?или не си се качвал в ново ауди , че говориш пълни простотии ?
  • #12
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Не знам в технологично отношение Ауди колко по-напред са от Лексъс, но определено интериорът на Лексъса е по-качествен! Може да е скучен, но е качествен!Аудито вътре изглежда евтино... Иначе е много интересен автомобил, с хубава визия, хубава возия, но... вътре изглежда евтино...А ние къде се возим? Вътре.
  • #11
    22 rate up comment 19 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Абсолютно няма нужда Lexus да си променя високия имидж като най-здрава и надеждна марка в света,далеч пред дойчовски талиги !
  • #10
    25 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    японците наиш ли кога са по напред от немците в технология ?когато я откраднат от тях и я трупнат в нещо, което наричат автомобил без да го тестват и поле избиват хората !Докато японците са ходили с налъми и са се ръгали със железа немците са првели ракети !!!
  • #9
    18 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защото пък тия от ауди правят аудитата на платформи само за тяхната марка?Глупости, просто всичко се свежда до разбиране в хората към момента.Не е готино в аудито ти да пише VW или шкода на някой от частите ама се случва нали?От към технологии са много напред пред немците, така че трябва да си променят може би политиката с агрегатите и скоростните кутии, така че отчетливо да покажат големите разлики при подхода на двете марки.
  • #8
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    аз ти пожелвам да имаш истинска кола , а не само във фантазиите сии да тойота не е премиум марка без значение как я кръщават
  • #7
    17 rate up comment 20 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Пожелавам ви да си купите Ауди-та!