IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридният Lexus LS получи две трансмисии (Видео)

Седанът с 354 к.с. ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди

Хибридният Lexus LS получи две трансмисии (Видео)

Японският производител Lexus разки пълните характеристики на своя представителен седан LS 500h. Хибридният модел дебютира пред публика на автосалона в Женева, като прави впечатление с нестандартните си технически решения.

Хибридният Lexus LS получи две трансмисии (Видео)

Снимка: Константин Томов, пратеник на Automedia.bg в Женева

Задвижването на модела е поверено на силов агрегат Lexus Multi Stage Hybrid System с мощност 354 к.с. В него са включени бензинов 3,5-литров V6 двигател Dual VVT-I, два електромотора, 4-степенна автоматична скоростна кутия, която от Lexus определят като „превключващо устройство”, и вариаторна трансмисия.

Бензиновият двигател отговаря за задните колела и работи в комбинация с автоматичната трансмисия. На свой ред електромоторите са свързани с предните колела с помощта на вариатора. Според представителите на Lexus, тази система осигурява „значителна мощност при ускорение от място” – седанът достига от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди.

Двете свързани трансмисии при Lexus LS 500h симулират работа на 10-степенна автоматична скоростна кутия, като времето за смяната на предавките не отстъпва на показателите на трансмисия с 2 съединителя. В същото време при висока скорост агрегатът работи на по-ниски обороти.

Предавките могат да се сменят от лостчета, разположени под волана. Трансмисията използва и технологията Driver's Mind Index, която позволява на агрегатите да се настройват спрямо маниерите на шофиране на водача.

Седанът може да се движи със скорост до 140 км/ч с изключен бензинов двигател. Батериите на автомобила са с 20% по-компактни от тези на предишното поколение на Lexus LS600h, но в същото време са по-мощни.

Освен това Lexus LS 500h е оборудван със системите Lexus Dynamic Handling (завиващи задни колела) и Lexus Safety System+ (пакет електронни системи за безопасност, включващи функция за откриване на пешеходци и автоматично завиване).
 


Видео: Lexus

 

Тагове: lexus ls
0 от 500
  • #32
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И ако данъците и еко нормите бяха, като в япония, немците нямаше да продадат и 10% от сегашните си бройки.ЗАТОВА 10 ГОДИНИ ГЕРМАНИЯ блокира приемането по-строги еко норми. Защото технологично са толкова изостанали, че няма да могат да ги покрият. А тойота и лексъс покриват бъдещите норми на европа с преднина от 10 години...Смешници селски. А от ежегодните класации за надежност си личи, че японците са на върха, а немците на дъното - ФАКТ. Толкова по въпроса с немските кошници и ***.
  • #31
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе *** сумати глупости сте изписали, ама я сложете сега този модел до хибридната S класа и гледайте сеира на немците.И какво се оказва накрая? Че хем е по-екологичен с по-ниски данъци и повече вървеж хем е по-здрав.Технологийте на Тойота са насочени към здравото нескърцащо изпълнение с качествени материали сигурни, мощни и екологични двигатели.На кои ли му пука, че два пъти по-голям двигател с турбини има в S класата си и набира за 1сек по бързо до 100.Отдавна мощните дв. не са нещо ново
  • #30
    1 rate up comment 1 rate down comment
    вин ( преди 7 години )
    Спокойно момчета, и трета ръка, след десет години не можете да си ги позволите, тъй че оставете хората с пари сами да си изберат на какво да се возят.
  • #29
    1 rate up comment 6 rate down comment
    do KR ( преди 7 години )
    Бавареца ти върви повече заради скоростна кутия, не заради двигателя ***.
  • #28
    6 rate up comment 4 rate down comment
    ahaha ( преди 7 години )
    Ахаха, едните замърсяват, а японските разпръскват здраве хахах... я взимай *** и заминавай да убиеш баща си понеже досега те е отгледал с Голфче 2 ка ,замърсяващо и мръсно,... ей болни сте лекувайте се.
  • #27
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Класическите премиум легени викаш, а? Дизайн еднакъв от 30 години. И бълващи отрови. Подмокрьяш ке като ги видиш, а?
  • #26
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И този път Лексус не изневериха на себе си.Дизайна на предницата буквално слага в малкото си джобче рендето Бьорнер.Толкова ли нямат един свестен художник в Тойота да им нарисува красива кола та все са с катастрофален външен вид.Тоя комарник поражда само лека насмешка в равнение с класическите премиум марки.
  • #25
    3 rate up comment 5 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Виждам,че селските разбирачи тайничко вече имат мокри сънища!
  • #24
    11 rate up comment 12 rate down comment
    re ( преди 7 години )
    RICEri, много са ви бедни речниците, само едни и същи заучени фрази поствате.
  • #23
    10 rate up comment 22 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    "..системна мощност на нивото на горещ хетчбек от компактния клас.."Друго си е, викаш Алди А8 с 258 коня тракащ канцерогенник, a?