IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридният Lexus LS получи две трансмисии (Видео)

Седанът с 354 к.с. ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди

Хибридният Lexus LS получи две трансмисии (Видео)

Японският производител Lexus разки пълните характеристики на своя представителен седан LS 500h. Хибридният модел дебютира пред публика на автосалона в Женева, като прави впечатление с нестандартните си технически решения.

Хибридният Lexus LS получи две трансмисии (Видео)

Снимка: Константин Томов, пратеник на Automedia.bg в Женева

Задвижването на модела е поверено на силов агрегат Lexus Multi Stage Hybrid System с мощност 354 к.с. В него са включени бензинов 3,5-литров V6 двигател Dual VVT-I, два електромотора, 4-степенна автоматична скоростна кутия, която от Lexus определят като „превключващо устройство”, и вариаторна трансмисия.

Бензиновият двигател отговаря за задните колела и работи в комбинация с автоматичната трансмисия. На свой ред електромоторите са свързани с предните колела с помощта на вариатора. Според представителите на Lexus, тази система осигурява „значителна мощност при ускорение от място” – седанът достига от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди.

Двете свързани трансмисии при Lexus LS 500h симулират работа на 10-степенна автоматична скоростна кутия, като времето за смяната на предавките не отстъпва на показателите на трансмисия с 2 съединителя. В същото време при висока скорост агрегатът работи на по-ниски обороти.

Предавките могат да се сменят от лостчета, разположени под волана. Трансмисията използва и технологията Driver's Mind Index, която позволява на агрегатите да се настройват спрямо маниерите на шофиране на водача.

Седанът може да се движи със скорост до 140 км/ч с изключен бензинов двигател. Батериите на автомобила са с 20% по-компактни от тези на предишното поколение на Lexus LS600h, но в същото време са по-мощни.

Освен това Lexus LS 500h е оборудван със системите Lexus Dynamic Handling (завиващи задни колела) и Lexus Safety System+ (пакет електронни системи за безопасност, включващи функция за откриване на пешеходци и автоматично завиване).
 


Видео: Lexus

 

Тагове: lexus ls
0 от 500
  • #22
    21 rate up comment 9 rate down comment
    още по-жалка.. ( преди 7 години )
    Звездата на Макларън Фернандо Алонсо избухна след вчерашния тестов ден от втората серия предсезонни изпитания във Формула 1, провеждани на пистата "Каталуния" край Барселона. Двукратният световен шампион в прав текст обвини Хонда за неволите си, определяйки двигателите на японците като ненадеждни и без нужната мощност да се борят за нещо значимо във Формула 1 и през предстоящия сезон 2017.
  • #21
    19 rate up comment 16 rate down comment
    Жалка история! ( преди 7 години )
    Голям комарник и системна мощност на нивото на горещ хетчбек от компактния клас ГолФ,Форд,Рено или Хонда! А вътре кич и хаос!
  • #20
    10 rate up comment 22 rate down comment
    Цугцванг ( преди 7 години )
    На "легендите" дето правят трактори или тракащи канцерогенници само за да оцелеят могат да се възхищават само полуграмотни ***. За интелигентните хора има японски премиуми които предлагат само наистина авангардни технологии. За което и немците са благодарни, защото има откъде да копират - БМВ и Мерцедес вече го правят официално чрез лицензирането на технологии от Тойота и Нисан.
  • #19
    20 rate up comment 12 rate down comment
    re ( преди 7 години )
    RICEri, "Ако си орел, не е нужно да летиш ниско сред гаргите, за да изпъкнеш". Така, че ЛЕГЕНдите, първо да дойдат на нивото на немското трио и тогава да се сравнят.
  • #18
    12 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Супер е и като дизайн и като технологии. Просто са недостижими в момента за конглокенцията от Германия.Просто технологично в Германия са още с дизелите, а японците вече 3то поколение на хибридни агрегати и трансмисии изкарват и то за премиум класа.След 5-10 години може и да имат технологиите на лексъс и в немските бараки.
  • #17
    15 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Лексус така дърпат последните 2-3 години с новите модели, че вече и най-заблудените хейтъри почнаха да се усещат за какво става въпрос. Нафтовите фирмички или да се вземат в ръце или ще има много груб фалит. дизелгейт ще им се струва като разходка в парка в сравнение с това което се е задало.
  • #16
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Владо ( преди 7 години )
    Германските премиум марки се купуват основно с дизелови агрегати, и най-вече в Европа.Lexus направи един модел с дизел, и видя че е грешка.Въпросният IS по-долу.Истински премиум и дизел са несъвместими понятия.По качество на изработка, внимание към детайла, използвани материали, технологии на производство са водещи в премиум класа.Отстъпват на Luxury класа (RR, Bentley, Maserati и т.н.), но там и цените са едни други.Недостатък на марката е липсата на избор на мотори и задвижвания по модели
  • #15
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дошо и тем подобните му там никове трябва да тролне навсякъде.
  • #14
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не разбирам защо във всяка тема трябва да се *** едно и също за немски и японски коли? Само пещерняци *** тука. Статията е за японски автомобил коментирайте си него, влезнал съм японски автомобил да гледам неща да чета коментари за немски коли...
  • #13
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Много добро решени! По-малък мотор + електросистема. Жалко, че мотора не е редови! Иначе като дизайн този път могат да се конглокират спокойно с Мерцедес си БМВ7. Сега ще последват мнения, как Мерцедеса е невероятен, но скоро карах W222 и не е толкова очароващ на живо, колкото на снимките. БМВ7 повече ме грабна. И този Лексъс ще е супер конглокенция!