IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридният Lexus LS получи две трансмисии (Видео)

Седанът с 354 к.с. ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди

Хибридният Lexus LS получи две трансмисии (Видео)

Японският производител Lexus разки пълните характеристики на своя представителен седан LS 500h. Хибридният модел дебютира пред публика на автосалона в Женева, като прави впечатление с нестандартните си технически решения.

Хибридният Lexus LS получи две трансмисии (Видео)

Снимка: Константин Томов, пратеник на Automedia.bg в Женева

Задвижването на модела е поверено на силов агрегат Lexus Multi Stage Hybrid System с мощност 354 к.с. В него са включени бензинов 3,5-литров V6 двигател Dual VVT-I, два електромотора, 4-степенна автоматична скоростна кутия, която от Lexus определят като „превключващо устройство”, и вариаторна трансмисия.

Бензиновият двигател отговаря за задните колела и работи в комбинация с автоматичната трансмисия. На свой ред електромоторите са свързани с предните колела с помощта на вариатора. Според представителите на Lexus, тази система осигурява „значителна мощност при ускорение от място” – седанът достига от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди.

Двете свързани трансмисии при Lexus LS 500h симулират работа на 10-степенна автоматична скоростна кутия, като времето за смяната на предавките не отстъпва на показателите на трансмисия с 2 съединителя. В същото време при висока скорост агрегатът работи на по-ниски обороти.

Предавките могат да се сменят от лостчета, разположени под волана. Трансмисията използва и технологията Driver's Mind Index, която позволява на агрегатите да се настройват спрямо маниерите на шофиране на водача.

Седанът може да се движи със скорост до 140 км/ч с изключен бензинов двигател. Батериите на автомобила са с 20% по-компактни от тези на предишното поколение на Lexus LS600h, но в същото време са по-мощни.

Освен това Lexus LS 500h е оборудван със системите Lexus Dynamic Handling (завиващи задни колела) и Lexus Safety System+ (пакет електронни системи за безопасност, включващи функция за откриване на пешеходци и автоматично завиване).
 


Видео: Lexus

 

Тагове: lexus ls
0 от 500
  • #12
    9 rate up comment 22 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    KR - IS220d е единствения дизел и най-несполучлив модел в историята на Лексус. Но, така е, промиването на европейките мозъци в полза на дизела не прощава.
  • #11
    10 rate up comment 21 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    "което бе доста тъпо и затова хибридите им бяха по бавни от нормална кола"По-бавни 0-100, ама от 80-160 например - по-бързи. Въпрос на приоритет - светофарни състезания или магистрално ускорение.
  • #10
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    " това е което трябваше да направят още преди."Да, трябвало, ама благодарение на един друг концерн известен с канцерогенните си тракалници и медийните си кампании срещу модерните хибридите, финансовата възвращаемост от хибридите се позабави.
  • #9
    23 rate up comment 17 rate down comment
    KR ( преди 7 години )
    Да не говорим,че последните години дизайна им е отвратителен.Съпоставям го със 177 коньовият дизел на Е60-ката ми,ами бавареца върви много повече,че е и по-тежък.Говорете си каквото искате,карал съм ги и двете,мога да направя разлика,и такава има не в полза на Лексуса.Пак казвам безспорно хубава кола,но прекалената и близост до Тойота,високата и цена и кофти дизайна на моделите,я оставя много назад от немското трио.Дори един Ягуар продава повече от тях,японците се превръщат в нишова кола.
  • #8
    22 rate up comment 16 rate down comment
    KR ( преди 7 години )
    Ама разбира се,че ще имат два завода,толкова продукция има просто.Ако продаваха повече щяха да имат и те извън Япония заводи, можеш да бъдеш сигурен в това. Никой не отрича,че са здрави,имах известно време една IS-ка 2009-та дизел,много качествена изработка.Само,че 177 коньовият мотор го слагат и на Тойота,която струва 1/4 от цената на Лексуса,оттам и проблемите им.Хората не са балъци,да хвърлят толкова пари(повече от Бенц струват) за Тойота.Изпадна ми на оферта затова я взех,нова не бих я купил
  • #7
    16 rate up comment 22 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    "Като достигне продажбите на германските премиуми "Ако говорим за модерни хибридни технологии, Лексус не само са достигнали, но и задминали неколкократно немските "премиуми". Немците са "лидери" при канцерогенните тракащи дизели, но това едва ли е особен повод за гордост.
  • #6
    19 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Момче, Лексъс може и да се прави в Япония но японци Лексъс не карат, а за Аглока не са и чували ,колкото до двете трансмисии евала, едната резерва ли е :) Хахахха...и един ел мотор в багажника за из път.,.
  • #5
    18 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** смешниците - това е което трябваше да направят още преди. няма иновация тук - тази конфигурация е известна одавна - просто след 15г Японците си оправят грешките. досега се опитваха с конфигурация за малка кола като Приус да правят и големите си хибриди - което бе доста тъпо и затова хибридите им бяха по бавни от нормална кола
  • #4
    18 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Няма да настигнат германските премиуми, защото нямат заводи в Китай.Лексус се прави в Япония и в един завод в САЩ.
  • #3
    31 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като достигне продажбите на германските премиуми ,тогава ще коментираме какъв е!Не може всички да са много *** и неразбиращи и да избират БМВ,МЕРЦЕДЕС АУДИ