IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия поиска Брюксел да изтегли коли на Fiat от пазара

Италианците мамели в тестовете за емисии, настоява федералният транспортен министър

Германия поиска Брюксел да изтегли коли на Fiat от пазара

Германия ще настоява Европейската комисия да се погрижи за изтеглянето от пазара на всички автомобили на Fiat, нарушаващи нормите за вредни емисии. Транспортният министър Александър Добринт потвърди това пред в. Bild am Sonntag.

Германия поиска Брюксел да изтегли коли на Fiat от пазара
Германия иска дизеловите версии на Fiat 500x да бъдат изтеглени от пазара

"Италианските власти са знаели от няколко месеца, че Fiat използва незаконни устройства (за изключване на филтриращите системи, б. ред.)... Fiat засега отказва да участва в изясняването на този въпрос", казва Добринт. Затова според него Еврокомисията е длъжна да "гарантира, че ще бъде организирано изтеглянето на автомобилите на Fiat от пазара".

Германската позиция по този въпрос е "напълно непонятна", коментира в отговор италианският заместник-министър на транспорта Рикардо Ненчини, цитиран от Automotive News. Той увери, че италианското правителство сътрудничи на Комисията в проверката.

Германският автомобилен регулатор KBA започна проверки на автомобили на Fiat след съобщенията на потребителски организации, че моделът 500x с двулитров дизел изпуска азотни съединения много над допустимите норми. В тестовете на KBA италианските машини изключвали системите си за рециркулация след 22 минути. Стандартната продължителност на тестовете за емисии е 20 минути.

Германия поиска Брюксел да изтегли коли на Fiat от пазара
Александер Добринт

И тук, както и при разследването срещу Renault във Франция, става дума за т. нар. "термален прозорец" - за да предпазят двигателите от повреди при екстремални температури, инженерите настройват софтуера да изключи пречистващите системи. Въпросът е дали компаниите не са използвали тази вратичка, за да мамят тестовете за вредни емисии.

Групата Fiat Chrysler е разследвана и в Съединените щати за сходни нарушения. Главният изпълнителен директор на концерна Серджо Маркионе обаче нарече обвиненията "абсолютна безсмислица". "Може да имаме технологични несъвършенства, но не сме неморални. Никога не сме инсталирали никакви измамни устройства", увери Маркионе.
 

Тагове: fiat chrysler renault fiat 500x
0 от 500
  • #20
    38 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кое от поведението на ВАГ не ви харесва бе...пише "Германия поиска Брюксел да изтегли коли на Fiat от пазара"..ВАГ цяла ГЕРМАНИЯ ЛИ СА ?! В Германия само ВАГ ли са немски автомобили? И пак ще ви го кажа....в ЕВРОПА съшо съдят ВАГ!!!!!!!!!!
  • #19
    46 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много е жалко поведението WV ,но аз подозирам ,че неистово искат да си го върнат на американците.
  • #18
    36 rate up comment 8 rate down comment
    Дo Germany ( преди 7 години )
    Цяла Европа е зад ВАГ затова са недостижими.
  • #17
    34 rate up comment 19 rate down comment
    Germany ( преди 7 години )
    VW са недостижими и могъщи, за разлика от Fiat и Renault.
  • #16
    55 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Страхотно. Облачето дим което излиза от 10К продедени в Германия Фиата, едва ли се вижда в мългата на 15М ФВ които пушат там ;)))). Първо да спрат продажбите на моделите на ФВ, и тогава да забраняват Фиат.
  • #15
    38 rate up comment 11 rate down comment
    re ( преди 7 години )
    Kazah vi oshte sept 2015, che VW she si plati globite i nqma da falirat.Obache Fiat ne sa VW.Kakto Mitsubishi ne sa VW. Seshtate se s Mitsubishi kakvo stana, nali ?Vij Renault moje i da ocelee.
  • #14
    55 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Германците при Дизелгейт бяха по-ниски от тревата, а сега изведнъж се наежиха.
  • #13
    57 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най-накрая ФВ си признаха,кой е големият им страх - FIAT !!!!!!
  • #12
    60 rate up comment 6 rate down comment
    123 ( преди 7 години )
    Ето виждате ли колко двулични, нагли и подмолни са немските вурстове. От 2007-*** г. в ЕП и ЕК има подадени сигнали за нарушенията и измамите на ВАГ, но няма никаква реакция. Дори напротив, толерират ги и им разширяват продажбите с нагласени избори за държавни коли в различни държавни, правителствени и неправителствени организации.Техните коли с лъжлив софт никой не ги закача в Европа, но видите ли на конКУРенцията колите с недоказано все още манипулиране трябвало да бъдат изтеглени от пазара...
  • #11
    38 rate up comment 17 rate down comment
    За информация ( преди 7 години )
    ФСА въобще не конcureнт на ФВ точно в Европа! Миже да отворите АСЕА и да проверите кой колко и какво продава в Европа. Това което бавно излиза на повърхносттае,че от всички дизелови двигатели Е5 и Е6 най-чисти са тези на ФВ.Другото,което ще стане ясно,е че в основата на скандала в САЩ стои Маркионе,а сега Империята отвръща на удара!