IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Френският "Дизелгейт" ще удари и други компании

Нямаме основание да мислим, че Renault са мамили като VW, твърди министърът на околната среда

Френският

Френският "Дизелгейт" ще обхване и други производители освен Renault, предупреди министърът на околната среда Сеголен Роял в неделя, цитирана от в. Le Journal du Dimanche. Според Роял автомобилите на още няколко компании са надхвърлили допустимите емисии азотни оксиди.

Френският
Случаят с Renault е различен от този с VW, намекна Сеголен Роял

В петък източник от парижката прокуратура разкри, че е започната процедура срещу Renault заради подозрения в измама на тестовете за вредни емисии. Трима съдии в момента преглеждат събраните материали, за да преценят дали да повдигнат обвинение. От компанията в специално обръщение увериха, че не са нарушили законите и че не са използвали измамен софтуер в моделите си.

"Редица аномалии са забелязани при автомобили на Renault. Направените контролни изпитания далеч надхвърлят допустимите норми. Това се отнася и до други производители, в различна степен. Така че може да има и други разследвания", заяви Роял. Министърът добави, че това вече е въпрос, който засяга правосъдната система, а не нейното ведомство. Все пак Роял уточни, че "няма причини да смятаме, че Renault са мамили като Volkswagen".
 

Френският
Френските власти са установили несъответствия между лабораторните тестове и реалните емисии при още няколко производители, включително Fiat, Mercedes, Opel и Ford

Още след гръмването на Дизелгейт френските власти започнаха да проверяват различни марки автомобили и установиха доста разлики между лабораторните изпитания и тестовете в реални условия - и по отношение на въглеродния диоксид, и на азотните съединения. До момента подобни несъответствия са регистрирани при модели на Renault, Fiat Chrysler, Mercedes-Benz, Volkswagen, Peugeot-Citroen, Nissan, Opel и Ford.

Тагове: nissan renault
0 от 500