IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S настигна LaFerrari (Видео)

Електрическият седан получи нов режим за ускорение

Tesla Model S настигна LaFerrari (Видео)

Собствениците на топ-версията на Tesla Model S – P100D, получиха обновена версия на софтуера, благодарение на която седанът разполага с нов режим. Той се казва Ludicrous+ и с него електромобилът ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 2,4 секунди. За сравнение, McLaren P1 прави това за 3,2 секунди, а Ferrari LaFerrari – също за 2,4 секунди.

Tesla Model S настигна LaFerrari (Видео)

Колко време е нужно на Model S P100D за ускорение от 0 до 100 км/ч засега не се разкрива. До обновяването на софтуера това отнемаше 2,7 секунди, а сега се очаква времето да бъде намалено с 1 или 2 десети от секундата.

За активиране на режим Ludicrous+ е необходимо водачът да държи натиснат в продължение на 5 секунди съответния бутон, след което на дисплея в автомобила се появява информация за работата на всеки един от електромоторите, както и за състоянието на акумулаторите.



Модификацията P100D бе показана през ноември 2016 г., като версията с по-голям капацитет на батериите е достъпна както за седана Model S, така и за кросоувъра Model X, при който ускорението от 0 до 96 км/ч с новия софтуер вече ще отнема 2,8 секунди (досега времето беше 2,9 секунди).

Снимка и видео: Tesla

Тагове: tesla model s ludicrous
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 9 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    Я тука някой дето има тесла да си постне месечния лог с дръпки из София,че имам чувството че маса народ приказва без да го слуша главата,което е нормално за народа..Матряла е слаб.Умника долу..само сподели на твоята талига двигателя колко нютонметра е.Малко са хората дето искат 500 к.с дизел и няма нужда,понеже ще е некараем.Толкова и знаеш.Та това ли е мерило за колата до 100 колко "дига"..а след 300 км.Тишина.Зимата..Тихо..само снейинките се чуват..и електромера..а турлея е в гаража.
  • #7
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Уау! ( преди 7 години )
    "...така и за кросоувъра Model X, при който ускорението от 0 до 196 км/ч с новия софтуер вече ще отнема 2,8 секунди..."Този кросоувър и Bugatti Chiron чифтосано с Porsche 918 не може да му стъпи на малкия пръст. Даже космическа ракета няма такова ускорение.Благодаря Аутомедия отново ме развесилихте днес. :)
  • #6
    29 rate up comment 5 rate down comment
    Ми ( преди 7 години )
    Забавлявам се искрено като видя подобни коментари от хора, които никога не са карали подобен автомобил. Разбирам, че се чувствате повече мъжествени като се занимавате с морално остаряла технология, но защо е необходимо да го демонстрирате публично ? Хем обиждате гейовете, хем се държите като тях, защо бе деца ? Човек отрича "тролейте" докато не покара такъв ... после сяда в маслояда си и започва да се чуди къде е сбъркал :D успех на всички защитници на ДВГ-то, малко ви остана :)
  • #5
    26 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    а семейно нафтово комби 500 коня дето пуши като параход за какво ти е бе? да тровиш малките деца по улиците и да си избиваш комплексите а? германска мизерия - мина ви времето свиквайте!
  • #4
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Питагор ( преди 7 години )
    При старото ускорение от 2.7 като се махнат 0.1 или 0.2, колкото сте казали, че ще е подобрението, излиза, че в най-добрия случай теслата ще ускорява до 60mph за 2.5sec. От къде се пръкнаха тези 2.4sec във вашите сметки?
  • #3
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    добре де за семеен седан за какъвто се продава теслатаза чийй и е всичко това ?да заложат на пробег, сигурност комфортако искат спортни постижение да си направят спортен модел за топ постижениямалко цялата работа е доста сбъркана мисля аз
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 7 години )
    Супер,но май искаха допълнително заплащане за софтуера !
  • #1
    22 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    батковците от Тесла пак раздават шамари.смешните швабета пускат нови навтови печки -смеееех