IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S настигна LaFerrari (Видео)

Електрическият седан получи нов режим за ускорение

Tesla Model S настигна LaFerrari (Видео)

Собствениците на топ-версията на Tesla Model S – P100D, получиха обновена версия на софтуера, благодарение на която седанът разполага с нов режим. Той се казва Ludicrous+ и с него електромобилът ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 2,4 секунди. За сравнение, McLaren P1 прави това за 3,2 секунди, а Ferrari LaFerrari – също за 2,4 секунди.

Tesla Model S настигна LaFerrari (Видео)

Колко време е нужно на Model S P100D за ускорение от 0 до 100 км/ч засега не се разкрива. До обновяването на софтуера това отнемаше 2,7 секунди, а сега се очаква времето да бъде намалено с 1 или 2 десети от секундата.

За активиране на режим Ludicrous+ е необходимо водачът да държи натиснат в продължение на 5 секунди съответния бутон, след което на дисплея в автомобила се появява информация за работата на всеки един от електромоторите, както и за състоянието на акумулаторите.



Модификацията P100D бе показана през ноември 2016 г., като версията с по-голям капацитет на батериите е достъпна както за седана Model S, така и за кросоувъра Model X, при който ускорението от 0 до 96 км/ч с новия софтуер вече ще отнема 2,8 секунди (досега времето беше 2,9 секунди).

Снимка и видео: Tesla

Тагове: tesla model s ludicrous
0 от 500
  • #28
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А дизела ти като стана на мастика предните студени дни кво праиш? Чудиш се кой автобус да хванеш ли? Служебните коли имаха доста проблеми с акумулатора, газовите уредби и дизеловото гориво.
  • #27
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** масово тоя народ и това е-айфони , тесли и лигавщини.Като ви спре тока за къде сте бе ?!?Един пирон не можете да забиете ,мажете се с фон дьо *** седнате в теслата , айфоня избръмчи на вибрация и вече сте се наакали от кеф.
  • #26
    6 rate up comment 0 rate down comment
    а долния ... ( преди 7 години )
    е от малкото останали закостенели и яко увредени от дизелови и др. пушеци неандерталци.
  • #25
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ама като видим статията,на кой му пука за тролей че вдигал 100 за еди колко си ?Скъпа ли е ,ми скъпа е.Който иска да си го кара хаха,комплексарии..А оня с електрическия самолет..пич ако не пиеш хапчета вземай, ако пиеш някакви смени ги ,не действат.
  • #24
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако беше произведена в германия друго щяха да си бият задните части в тавана, ама сега хейтват
  • #23
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Видяха че електричките могат да наказват и сега гроздето е кисело, не може да мине 2000км с едно зареждане, скъпа е и не вдига 300км/ч все едно, че те някога са карали с толкова
  • #22
    6 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    "ЙЕЕЕЕ , тролей със спортен режим!!!Ще умра от смях.Кой нормален ще го предпочете пред звука и емоцията на Ферарито." - само не забравяй, че въпросното ферари е хибрид. Иначе щеше да е доста по-бавно от "трамвая".
  • #21
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами.......от 0 до 200, 300 ?????Два ластика, по аутобан, и тролея е до там !!!
  • #20
    7 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    САмо дето това дето лети е на 10к метра, а не над главата ти, прЕател... Второ, изискваняита за тестване на Еко норми за тежкотоварните автомобили са в пъти по-строги от тези за автомобилите и камионите не влизат в центъровете на градовете.Разбирам, че новото плаши хората, но все трябва от някъде да се започне за да се развия една технология. Като идеш в София има едни табала със стойности на замърсителите на въздуха, виж ги колко са над нормите и ела пак ми говори за демагогия...
  • #19
    13 rate up comment 1 rate down comment
    до по-долния ( преди 7 години )
    а ти защо си мислиш, че електрическите двигатели нямат приложение и при самолетите?