IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За пръв път от 56 години: VW задмина Volvo в Швеция

Скандинавската марка отстъпи първенството на родна земя на Golf

За пръв път от 56 години: VW задмина Volvo в Швеция

За първи път от 56 години насам най-продаваните автомобили в Швеция не са с марката Volvo, съобщава местната асоциация на автомобилната индустрия. За 2016 г. Volkswagen Golf е записал пазарен дял от 6%, като изпреварва трите най-популярни модела на Volvo - V70, S90 and V90, които общо достигат 5,7% от вътрешния пазар.

Volvo за първи път от 56 г. не №1 в Швеция

Резултатът на германския модел е записан в държава, където 22% от жителите карат именно Volvo, при това в годината след избухването на скандала с манипулираните дизелови двигател на Volkswagen, който се се отрази негативно на продажбите на концерна в цял свят. Част от обяснението може би е, че националната гордост Volvo от 2010 г. е китайска собственост, коментират анализатори. .

Интересно е и друго - през 1962 г. най-продаваният модел в Швеция е Volkswagen Beetle, който е свален от върха от автомобилите на Volvo.

"Пазарът в Швеция ще продължи да се развива, благодарение на силната икономика на страна, добрата покупателна способност, ниските лихви на заемите и стабилният пазар на труда", предричат от асоциацията на шведските автомобилни производители.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #30
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Фолк с ваген ( преди 7 години )
    Щом и шведите станаха голфаджии, тоя свят наистина скоро ще свърши.
  • #29
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Цугцванг ( преди 7 години )
    Преди 30 години когато Кремиковци бълваше сажди и градския транспорт беше от пушещи Икаруси, въздуха в София беше в пъти по-чист от сега. Всичката тая мизерия във въздуха дължим на *** с дизелови вагонетки втора употреба. Фенчетата на ВАГ добре да помислят тия факти, преди да обясняват какъв точно император бил Голфа. Император е единствено на смога, канцерогенните мизерии и кварталните сервизи.
  • #28
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Закривайте *** ВАГ и не ни занимавайте повече с глупости!
  • #27
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Мартин ( преди 7 години )
    Карам 10 годишен мерцедес, но това не ми пречи да съм обективен. От Голф 6 нагоре, колите им завишиха качеството и престоя в купето е доста приятен. В класи си наистина е отличник!
  • #26
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    нововноснещо си чел диплянка на дачия май ???дори и в базовото си оборудване Голфа предлага ВСИЧКО от което един човек би имал нужда в ежедневието си (ел,стъкла 4 броя, ел огледала, климатик, радио с МП3 и SD няколко асистента и още и още)....бедно а ?*** масаж ли изкаш за дати е по -богато
  • #25
    7 rate up comment 10 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Голфа е чудесна кола, но слад като я оборудваш добре и тогава цента и става 35-40 хиляди евро. Базовото оборудване е трагично и вида на базовия голф е скучен, направо депресиращ.
  • #24
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    шведите са на светлинни години пред наседни от най умните нации - личи си по стандарта им на живот :)и като умни и интелигентни хора са направили най-правилният избор !само болен дошовак може да твърди нещо друго !
  • #23
    3 rate up comment 13 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Niama po-dobro ot IMPERATORA TOYOTA COROLLA! Golf4e e bezli4nata i imitacia!
  • #22
    5 rate up comment 14 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Golfa ne e sku4en,toi e bezli4no sku4en,neka4estven tala6 za bedni golfodjii.Nikoi ne natrapva ni6to- GERMANCITE natrapvat 4e iaponskite koli sa nai-zdravi.Ako ne im verva6 vervai na albancite,te karat nemski ko6ari.
  • #21
    15 rate up comment 9 rate down comment
    ТаяНиваКрива! ( преди 7 години )
    Че Голфът е с малко скучен дизайн, факт.Че не е евтин, също факт. Че гамата на VW като цяло е безлична, факт. НО!Хора с 15-20 годишни японски кошници да натрапват ширпотреби като Тойота за по-издръжливи и качествени - МОЛИМ ВИ СЕ! Като няма по-добро от голфа да си траят и да си мечтаят, че Сивика някога ще доближи. А дори не съм фен на VW...