IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За пръв път от 56 години: VW задмина Volvo в Швеция

Скандинавската марка отстъпи първенството на родна земя на Golf

За пръв път от 56 години: VW задмина Volvo в Швеция

За първи път от 56 години насам най-продаваните автомобили в Швеция не са с марката Volvo, съобщава местната асоциация на автомобилната индустрия. За 2016 г. Volkswagen Golf е записал пазарен дял от 6%, като изпреварва трите най-популярни модела на Volvo - V70, S90 and V90, които общо достигат 5,7% от вътрешния пазар.

Volvo за първи път от 56 г. не №1 в Швеция

Резултатът на германския модел е записан в държава, където 22% от жителите карат именно Volvo, при това в годината след избухването на скандала с манипулираните дизелови двигател на Volkswagen, който се се отрази негативно на продажбите на концерна в цял свят. Част от обяснението може би е, че националната гордост Volvo от 2010 г. е китайска собственост, коментират анализатори. .

Интересно е и друго - през 1962 г. най-продаваният модел в Швеция е Volkswagen Beetle, който е свален от върха от автомобилите на Volvo.

"Пазарът в Швеция ще продължи да се развива, благодарение на силната икономика на страна, добрата покупателна способност, ниските лихви на заемите и стабилният пазар на труда", предричат от асоциацията на шведските автомобилни производители.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #10
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мдам за съжаление в Швеция шведите са по-малко от емигрантите вече.А всеки, който го отрича просто не е бил в тази държава скоро. Ясно, е че форумните лапета ще драскат глупостите си за VW. Но истината е доста различна в почти цяла европа и това е доста притеснително за всички на този континент.Не само заради безотговорната немска политика, която типа ЕС към разруха, но и заради нехайството на населението на "стария континент" и това, че позволяват на дъртата баба да ги води.
  • #9
    13 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пхахаха пак се е разписала форумната ***.Още по-забавен си станал с глупостите си след празничното пиене и ядене."Император" "Феатаджии" "най-добър автомобил на света" - все изказвания на плиткоумен човек, за това май са писани от един и същи вагонетко.Добре че е Гейропа да защити димящите бараки, че иначе фалита им е 100% гарантиран при изискване на компенсации за дизелгейт и в Гейропа.А качеството им е толкова ниско, че дори не става за коментиране - ФАКТ.
  • #8
    23 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    Купени са всички под масата с рушвети от ВАГ, любимата мантра на Дошо, Мошо , Швабен и Каскена...
  • #7
    22 rate up comment 22 rate down comment
    Валхалла ( преди 7 години )
    Шведите продължават да купуват Волво. Фолксваген купуват "шведите" с *** вид и арабски произход. Проблемът е че вторите стават повече от първите.
  • #6
    27 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Императорът става все по-недостижим на върха. Респект!
  • #5
    23 rate up comment 27 rate down comment
    VW - TDI ( преди 7 години )
    Респект към най добрия автомобил на планетата
  • #4
    26 rate up comment 30 rate down comment
    Можещ ( преди 7 години )
    Има два вида хора. Каращи Фолскваген и мечтаещи за Фолскваген.
  • #3
    20 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    King Golf Kong...
  • #2
    22 rate up comment 12 rate down comment
    жалки фЕатаджии ( преди 7 години )
    Швеция избра Голф! Жалко,че няма статистика колко Фиати,Ланчии,Алфи,Тойоти или Кия са купили скандинавците!
  • #1
    24 rate up comment 15 rate down comment
    Germany ( преди 7 години )
    VW