IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За пръв път от 56 години: VW задмина Volvo в Швеция

Скандинавската марка отстъпи първенството на родна земя на Golf

За пръв път от 56 години: VW задмина Volvo в Швеция

За първи път от 56 години насам най-продаваните автомобили в Швеция не са с марката Volvo, съобщава местната асоциация на автомобилната индустрия. За 2016 г. Volkswagen Golf е записал пазарен дял от 6%, като изпреварва трите най-популярни модела на Volvo - V70, S90 and V90, които общо достигат 5,7% от вътрешния пазар.

Volvo за първи път от 56 г. не №1 в Швеция

Резултатът на германския модел е записан в държава, където 22% от жителите карат именно Volvo, при това в годината след избухването на скандала с манипулираните дизелови двигател на Volkswagen, който се се отрази негативно на продажбите на концерна в цял свят. Част от обяснението може би е, че националната гордост Volvo от 2010 г. е китайска собственост, коментират анализатори. .

Интересно е и друго - през 1962 г. най-продаваният модел в Швеция е Volkswagen Beetle, който е свален от върха от автомобилите на Volvo.

"Пазарът в Швеция ще продължи да се развива, благодарение на силната икономика на страна, добрата покупателна способност, ниските лихви на заемите и стабилният пазар на труда", предричат от асоциацията на шведските автомобилни производители.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #20
    6 rate up comment 13 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    syvsem normalno e shirpotrebata tala6 golf4e da se prodava pove4e ot volvo,koito se kupuvat s istinski kroni,a ne s prevodite ot socialni pomo6ti na bednite golfodjii.
  • #19
    18 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Колко от вас са карали ново Волво? Не такова произведено преди 5 или 10 години а 2016? Аз карах под наем в Швеция. Бъговете са много. Покарайте и после давайте мнения. И тук не говорим за камиони, щото те не са китайски, а за автомобили.
  • #18
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Някой си ( преди 7 години )
    Те от фолксваген само коли ли правят и конкретно се базират върху серията на голф?! Волво е най-надежния автомобил в света, шведите гледат от страна на сигурност, а не да правят мощни двигатели.. алоооо вижте ме кой съм аз!?! Нещо камиони не правят ли тия немци от фолксваген?!? Камион с логото на vw нещо не виждам?!? Е, да пробват там да се конглокират с Волво да ги видим...
  • #17
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И какво казваш, Голф е по-добре от V90, защото бил "китайски", но прозведен в Швеция...
  • #16
    13 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Който е карал новите модели на Волво е наясно защо шведите предпочитат ФВ. В момента Волво е много пари за китайски автомобил. ФВ определено е по-добре избор. А това за имигрантите което е написано по-долу също е вярно. Все още не са повече от шведите но са доста и от целият свят.
  • #15
    8 rate up comment 19 rate down comment
    Ей глупаци ( преди 7 години )
    От волвото по-хубава кола няма
  • #14
    16 rate up comment 13 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    Аз ли не разбирам или Golf изобщо не е в класа на V70/S90/V90? Нормашно е шир потреба да се продава по-лесно от луксозен клас автомобили.
  • #13
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    те волво са толкова зле че скоро ще изчезнат като автопроизводел китайците ще закрият марката както направиха с айбием и ще си продават в европата желетата произведени в китай
  • #12
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Жалки фЕатаджии ( преди 7 години )
    Обяснения много,но фактът си е факт!
  • #11
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Някой си ( преди 7 години )
    Това заради малумната политика,в която всички са равно роботизирани,да им е топло,да са нахранени и да са облечени и да им се полага по някакъв автомобил,в случая Голфа взе тази титла.Направиха така че Воловото да им е скъпа придобивка.А Голфа си е обикновен автомобил...(Под ФВ Голф,нямам предвид 30 годишните ви бараки 2-ка,3-ка от които да се засягате)