IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата бройка от новата Honda NSX бе разбита

Причината за инцидента със суперколата се оказа пчела

Първата бройка от новата Honda NSX бе разбита

Нов, невероятно технологичен, дългоочакван, красив, скъп, мощен, бърз и икономичен – всички тези прилагателни се отнасят за суперколата Honda NSX, чието пускане на пазара е едно от най-големите събитие в автомобилостроенето през последните години. Към тези определения обаче трябва да прибавим още едно – разбит, като вината за това е на ... пчела, съобщава Carbuzz.
Първата бройка от новата Honda NSX бе разбита
Чисто новата Honda NSX с VIN-номер „0000” се е движела по пътищата на Тайван, като зад волана е бил местен журналист, чието име не се разкрива. В един момент 27-годишният мъж решава да отвори прозореца, за да влезе въздух. Нахлува обаче и пчела, която го ужилва по врата и той губи контрол върху автомобила. Следва поднасяне и удар в преградата, разделяща пътя.

Дошлите на мястото на инцидента полицаи не повярвали на разказаната им история. Те проверили журналиста за употреба на алкохол, но пробата му показала нула. Самият автомобил е пострадал сериозно, но това няма да е особен проблем, тъй като той представлява версия, предназначена единствено за тестове. Общо в Тайван са поръчани 9 бройки от Honda NSX и от компанията са категорични, че те ще бъдат доставени в срок на клиентите.

Любопитното е, че именно машина с VIN-номер „0000” по-рано обиколи най-големите автомобилни изложения на планетата, така че е напълно възможно именно тя да е претърпяла инцидента. Трябва обаче да се отбележи, че на всички салони NSX се появяваше с логото на Acura, докато пострадалата суперкола е с емблема на Honda.

Снимкa: Carbuzz

Тагове: honda nsx acura nsx
0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 7 години )
    Между другото когато Сена за първи път кара NSX за ужас на японците не е особено възхитен от окачването на колата. Те го канят да участва в тестове на колата и следвайки неговите съвети променят окачването и подобряват баланса на колата. Донякъде и това че тогава той е бил обвързан с тях чрез Макларън-Хонда е изиграло роя колата да е толкова добра освен всички други революционни неща с които е известна първата генерация NSX.
  • #16
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Велик беше предишния. Този тепърва има има да се доказва. Предвид чакането редно е да е изключителен, нооо ще видим когато започнат най-после да го доставят на клиентите и започнат активно тестове. За сега това, че са доставили 1 бройка (по-скоро музеен експонат) и няколко тест коли, нищо не значи.
  • #15
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Интелигентия ( преди 7 години )
    Ако Хундата имаше съвременни системи за управление всичко щеше да е наред ама как да стане. Както се казва "да бе Джета вземало не би чудо видяло"
  • #14
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Велик автомобил.Авомобил на Айртон Сена.Впрочем,къде е Порше във Формула 1
  • #13
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Хахаха хихихи хухуху ( преди 7 години )
    Ако високотехнологичната щайга имаше климатик, нямаше да се налага да сваля джама. Най вероятно е бил и с ръчка и човека докато върти да го затвори е станало още по лошо. Как от толкова мега коли, точно хипер гига бараката на оризарите се сгемби????
  • #12
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    опитния и разумен човек ще "стисне зъби" Абе то зъби ще стиснеш ама ръката трепне ли в тая една секунда и си в канавката.За да не се случва на никого карайте разумно,не сте сами на пътя и някой ви чака в къщи.Казвам го от опит.
  • #11
    6 rate up comment 15 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Ehh ako moje6e vsiaka edna honda taka da svar6va predvijdam takav jivot,4e samo si vikam dano dannooodaannnnoooooooo.Muahaghhhagahghhvagaha
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    смелчага ( преди 7 години )
    дано не ми се случва, но ми се струва, че опитния и разумен човек ще "стисне зъби" за да изтърпи болката и да спре, в противен случай заради една болка може да те вадят на парчета... Мислех си , че само на жена може да се случи това...
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    ДЖиджи ( преди 7 години )
    Мисля че ужилването от пчела би било достатъчно видимо! Или пък ако го няма ... значи тъпака е строшил колата защото е ***, и си е измислил след това оправдание!
  • #8
    9 rate up comment 0 rate down comment
    S16 ( преди 7 години )
    На мен миналото лято с мотора ми влезе оса под ризата, като започна да жили - зялюлях се, но успях да спра без да падна и започнах да сабличам на пътя да я изгоня