IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще поправя всички 918 Spyder

Това е четвъртата сервизна акция за флагмана

Porsche ще поправя всички 918 Spyder

Дори най-съвършените суперколи не са застраховани от технически проблеми. Поредното доказателство идва от германската компания Porsche, която обяви сервизна акция за флагмана си 918 Spyder.
Porsche ще поправя всички 918 Spyder
Снимка: Porsche

От официалната информацията става ясно, че ще бъдат привикани за ремонт всички екземпляри от модела, но към момента акцията засяга единствено пазара на САЩ.

Проблемът е свързан със закрепването на предпазните колани, като се дължи на неправилно подбрани
скрепителни елементи. Въпросните болтове, с които се закрепват коланите ще бъдат подмени с нови, което ще бъде напълно безплатно и трябва да отнеме не повече от 1 час в сервиза.

Акцията е превантивна, като в
Porsche не са получавали сигнали за наранявания вследствие от проблема.

Това е четвъртата сервизна акция за спортната хибридна кола. През септември 2014 година
Porsche привика в сервиза няколко екземпляра заради проблем в задната ос, а през декември стартира сервизна акция заради дефектни елементи по шасито. През май 2015 година пък бе поправен карбонов елемент, поставен в опасна близост до главното окабеляване на колата.

Porsche 918 Spyder се задвижва от бензинов V8 двигател и два електромотора. Общата им мощност е 887 к.с. Автомобилът спринтира от място до 100 км/час за само 2,8 секунди и може да развива над 340 км/час.

Средният разход на гориво при 918 Spyder е едва 3,3 л/100 км, но това надали има голямо значение при начална цена на автомобила от 640 000 евро.

Още по темата:
Bugatti изтегля Veyron в сервизите

Tesla изтегля Model X от пазара
Дефектни еърбеци препъват и новото BMW 7-Series

Тагове: porsche 918 spyder
0 от 500
  • #29
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Троше. Гарантирано от VW! Das *** в сервиза абонат...
  • #28
    1 rate up comment 2 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    То да не е Сивик,че да му сменям сегменти на всеки 100 000 км. и да му притягам клапани на 20000 км. бе Дошо.А дали е първа или последна генерация ЦРВ-то има ли значение?Нали уж и то е Хонда,нали уж не се чупели???Чупи се и масло гори и си ръждясва,като всяка нормална кола.Туй,че вие сектанти си мълчите не значи,че не си ремонтирате колите.Има един пич във Варна,само с Хонди се занимава.Знаеш ли колко такива,дето не и им се чупят колите са наредени при него?Кой за скорости,за двигател,за рейка.
  • #27
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    абе колко поршета 918 има в БГ???
  • #26
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Хе хе, той тъста ти с CR-V първа генерация е някой като теб с 5лв в джоба и Алди 80.Не му ли смени сегменти поне вече или и за това няма пари?Като не можете да си позволите нещо по-ново от 20 годишни гробници поне не замърсявайте въздуха и ползвайте БЖК или автобуси.
  • #25
    1 rate up comment 5 rate down comment
    вундаба ( преди 7 години )
    много буруни има тука
  • #24
    2 rate up comment 8 rate down comment
    ka52alligator ( преди 7 години )
    Поршето е страхотно !
  • #23
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе смешки на "флагмана" му се налага за 4ти път да влиза в сервиза и отново само в сащ,а вие тикви ги боготворите?Горкия Пол си отиде заради скапаната марка троше и техните доказани опасни дефекти, а нашите ла*йненца продължават да ръсят комунистически лозунги за несъществуващо величие и качество. Качествено ви клатят в сервиза и само там....
  • #22
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хахаха и отново само в САЩ. Евала, троше за пореден път доказва,че всеки избрал да си купи тази вече масовка е застрашен от смърт.Троше е принизен на нивото на вагенщайн от мноого години
  • #21
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    йарославе, мамин сладък,я сега ни кажи на нас ти колко Трошета си имал и колко си карал и колко си поддържал, че тик се правиш на големия специалист. Кажи колко, като изключиш количките от сериите Мачбокс, дето си имал и Трошетата, които караш на НФС. Ти реално, освен на плакат виждал ли си Троше? А селянино? Не си мисли, че гоуфарата нов внос с АГУ има нещо общо с Троше. Общото е, само, че се произвеждат от една и съща селска марка и са еднакво трошливи. Дори Гоуфа ти може да е по-здрав!!!
  • #20
    3 rate up comment 7 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    "Не за съжаление а за щастие.Аз ако дам пари за такъв батал ще умра от яд."Това писание изчерпва всички спорове и обезсмисля всичките ти негативни коментари за Порше.