IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti изтегля Veyron в сервизите

При 1/3 от суперколите са открити различни проблеми

Bugatti изтегля Veyron в сервизите

Bugatti ще привика в сервизите общо 172 екземпляра от първото поколение на Veyron. Изтеглянето ще се осъществи в рамките на 3 сервизни акции, съобщава Националната администрация за безопасност на движението на САЩ (NHTSA).
Bugatti изтегля Veyron в сервизите
Veyron Grand Sport. Снимка: Bugatti

За 10 години от модела са произведени и продадени общо 450 бройки – 300 купета и 150 роудстъра. Това означава, че кампанията на Bugatti ще засегне почти 40% от автомобилите от популярния модел. Всички ремонти ще бъдат извършени за сметка на производителя.

Първата акция ще засегне 87 машини Veyron в 3 модификации – стандартното купе (2006-2010 г), открития вариант Grand Sport (2010-2012 г.) и най-мощната версия Super Sport с 1200 к.с. (2011-2013 г.). При тези автомобили е открита корозия на алуминиевите пластини, поддържащи пода. В компанията се притесняват, че те могат да се откъснат по време на движение и да предизвикат инцидент.

При други 13 автомобила Veyron, произведени през периода 3 октомври – 22 декември 2006 г., е открит проблем с кабелите на акумулатора и на генератора, който може да доведе до проблеми при работата на мотора.

В третата група пропадат 72 хиперколи, сглобени от 2006 до 2010 г., както и версията Grand Sport (2011-2012 г.). При тях е повреден датчикът, показващ нивото на бензин в резервоара. Той отчита повече от реалното, като за отстраняване на проблема ще бъде сменен резервоарът и ще бъде пренастроена електрониката.
 

Тагове: bugatti veyron
0 от 500
  • #31
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе аз не съм го купил, нито имам възможност, но и да имах едва ли щях да дам една торба с пари на тези мошеници. Както се вижда, тази прескъпа и прехвалена бричка нищо не струва. Само рекламата и голяма. 10 години не могат да е продадат за какво говорим изобщо...
  • #30
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това на снимката ми прилича на бял кит. Зачетох се и се оказа, че не било кит, а било хипопотама Вейрон.Те хубаво ще оправят част от недомислиците, които са сътворили, но се чудя, кога ще го научат да завива хипопотамчето?! Направо всеки може. На едно дете да дадеш да държи волана в едно положение ще се справи. За моженето да завива обаче се искат много други неща...
  • #29
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе неразбрахте ли че тези сервизни акции са с цел да се вземат едни пари от собствениците, които иначе не биха дали. Ще ги привикат уж да сменят някое кабелче за $1 и ще кажат - "Накладките ви са за смяна и ще ви струва $100000". Тоя номер вече всички го научиха вече.
  • #28
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Alien ( преди 7 години )
    Bugatti Veyron = THE BEST , THE FIRST , THE FAST , THE...RECALLS .Tova li e kachestvo i sigurnost za $3 milliona? Trudno prostimo e , no kato tehnichesko postizenie zasluzava respekt.Dano da se ogranichi samo s tova.
  • #27
    8 rate up comment 3 rate down comment
    FenIX ( преди 7 години )
    Не ми харесва тоя Вейрон обаче и други супер коли са имали проблеми - като самозапалващите се Ферари 358 например. Никой не е застрахован от подобни издънки дори при такива коли. Какво да говорим за другите...
  • #26
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Жапанките ще се пръснат от кеф!Поне никой не е умрял от тези дребни проблеми, за разлика от вашите такати, хонди, тойоти и други щайги!
  • #25
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Кодошо до Дошо ( преди 7 години )
    Дошкее тая история с вратата не е за Вейрона а за Ламбо Диабло, т.е. преди да влезе в състава на ВАГ.Но то твойто на 90% е като компютрите и компотите! И внимавай с таката-та да не ти го натакова! Ха ха ха!
  • #24
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Nev ( преди 7 години )
    Поредния балон от ВАГ който се спука!
  • #23
    17 rate up comment 5 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Ако тази каруца бяха я направили от шпертплат повече щеше да издържи.За над 1 милион евро могат да се купят 1-2 самолета,но като има заблудени, със здраве да си ги държат в сервизите
  • #22
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Аз като разправям, че Вейрона е обикновен *** за много пари ме обиждат вагонетките.Какво стана обаче?Тоя батал и други проблеми има.Том Круз беше останал в него защото не му работеха бравите.Наложи се да му отворят от външната страна.Все пак СОЦлагер толкова си могат.