IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla изтегля Model X от пазара

Причината е сервизна акция, засягаща задната седалка на кросовъра

Tesla изтегля Model X от пазара

Tesla изтегля Model X от пазара
Снимка: Tesla

Пуснатият съвсем скоро на пазара електрически кросовър Tesla Model X ще трябва да се върне обратно в сервизите на производителя, тъй като съществува опасност от инцидент заради дефектна задна седалка, съобщава The Verge.

Сервизната акция засяга общо 2700 екземпляра на модела, като всички те са произведени преди 26 март тази година. Автомобилите са реализирани на пазара в САЩ.

Според информацията става въпрос за дефектен заключващ механизъм на третия ред седалки, заради който облегалките могат да се сгънат напред при катастрофа или рязко спиране. Това от своя станата може да доведе до наранявания на пътниците.

"Въпросният заключващ механизъм на Model X покри 15 от направените му изпитания. При 16-тото обаче, което бе направено преди да бъдат стартирани доставките за пазарите на Европа, се появи дефект", се казва в съобщение на Tesla, публикувано от The Verge.

Сервизната акция ще протече през следващите 5 седмици. Ремонтът изисква няколко минути, тъй като не се касае за недостатък при проектирането на седалката, а за дефектен компонент, изработен от фирма доставчик, заявяват от Tesla.

Тагове: tesla model x
0 от 500