IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продаде милионния си хибрид в Европа

Собственикът на юбилейния Auris получи втори безплатно

Toyota продаде милионния си хибрид в Европа

Японският производител Toyota продаде 1 млн. хибрида в Европа. Юбилейният автомобил е Auris, закупен от клиент в Германия, похвалиха се от компанията.
Toyota продаде милионния си хибрид в Европа
Щастливият собственик на машината е Виктор Дугоникс, който бе приятно изненадан германското представителство на Toyota. При получаването на автомобила, на съпругата на Дугоникс бе предложен още един Auris Hybrid, който тя да използва 1 година безплатно.

„Auris е най-доброто доказателство за успеха на Toyota при хибридните автомобили. Повече от половината от всички продажби на модела в Западна Европа са с хибридни двигатели и интересът към тях продължава да расте”, заяви президентът на германското подразделение на Toyota Том Фукс.

Започвайки от 1997 г., когато се появи първият Prius, компаниите Toyota и Lexus са продали повече от 8 млн. хибридни автомобила. Към момента моделите с такива агрегати в Европа представляват около 23% от общите годишни продажби на японския производител.

На Стария континент японците предлагат общо 14 хибридни модела, като в Toyota смятат тяхната бройка да бъде увеличена. През януари ще стартират продажбите на серийния RAV-4 Hybrid, а целта е през 2020 г. всички модели на марката да разполагат с хибридни версии.

Снимка: Toyota Germany

Тагове: toyota auris
0 от 500
  • #1
    13 rate up comment 39 rate down comment
    жалка работа ( преди 8 години )
    и кво на части ли са им го дали сами да си го сглобяват или гумите се продават отделнокойота е кашон на кашоните !пък него му викат хибрид - ни кола ни каруца - хибрид !жалка работа хората вече успешно продават пълни ел автомобили, тия на хибриди още си играятнай замърсяващата технология за производство на автомобили !