IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

По-слаб двигател за европейския Fiat 124 Spider

Разлики се откриват и в дизайна на двете версии

По-слаб двигател за европейския Fiat 124 Spider

След като преди ден в Лос Анджелис видехме американската версия на Fiat 124 Spider, днес италианската компания показа и модела, който ще се продава в Европа. Той демонстрира различни дизайн, мотори и оборудване.
По-слаб двигател за европейския Fiat 124 Spider
Снимка: Fiat

Разликите в дизайна не са големи, като се забелязват най-вече при светлините. При европейската версия челните фарове нямат оранжева секция, като също използват LED диоди.

Най-съществена е разликата в задвижващия агрегат. При европейската модификация 1,4-литровият MultiAir Turbo мотор развива 140 к.с. и 240 Нм, докато американците имат на разположение 160 к.с. и 249 Нм.

Освен това при модела за Европа е обявена единствено ръчна предавателна кутия с 6 степени. В САЩ се предлага и 6-степенен автоматик.

Подробностите за автомобила ще бъдат разкрити в близките няколко месеца. Продажбите на Стария континент стартират през втората половина на 2016 година. По същото време трябва да бъде показана и по-мощната версия на Fiat 124 Spider, разработена от Abarth.

Тагове: fiat 124 spider
0 от 500