IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Звукът на новата Alfa

2,9-литровият V6 мотор с 510 к.с. направи видео дебют

Звукът на новата Alfa

Alfa Romeo явно ще представя своя първи изцяло нов модел на порции. След първите снимки и информация италианският производител представи и първото видео на спортния седан Giulia. То разкрива звука на новия 2,9-литров V6 двигател с двойно турбо и мощност от 510 к.с.

Въпросният агрегат е разработен от Ferrari и е предназначен за върховата версия на Giulia - Quadrifoglio Verde (QV). Тя ще бъде разкрита официално на предстоящото в средата на септември изложение във Франкфурт, където ще видим и останалите модификации на седана.

Създаденият като конкурент на BMW M3, Mercedes C63 AMG и Audi RS4 спортен седан разполага със задвижване към задните колела, но срещу доплащане ще бъде налична и система AWD. Автомобилът разчита на материали като алуминий и карбон, благодарение на които общата му маса не превишава 1500 кг, разпределени по равно между предния и задния мост.

Ето и въпросното първо видео на модела
 

0 от 500
  • #18
    7 rate up comment 26 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    "Дизайн - еталон", казвате... Аз виждам, за първи път в историята на тази марка, китайски подход в дизайна. Страничната линия е 1:1 копие на тази на 3-та серия, оформлението на предните светлини е нарочно направено да наподобява Ауди А6, имало е стремеж задните светлини да приличат на тези на Мазерати Грантуризмо, ала се е получила задница, която подозрително прилича на тази на КИЛ Оптима... И кола - няма. И звук няма. Само снимки и анимирани клипчета. След пет години отлагане. Трагедия!!!
  • #17
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дизайн еталон, мотор от Скудерия Ферари . ..
  • #16
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    изобщо не се и съмнявам за Алфата кавото и пише в тт-данните е така реално,италианеца мисли бавно ама един път,инжинери са и дизайнери това е! Бмв м3 ако не уборят сега,Иван да не се казвам
  • #15
    18 rate up comment 16 rate down comment
    Браво ( преди 8 години )
    За мен лично BMW MPOWER е колата но това ми хареса,изглежда достоен противник за M4 но за сега само изглежда.Впечатляващ клип...сигурен съм че не е като Японските балони,тояги и еднодневки дето мноо лаят а зъби нямат.Алфата е спортист с история не оризова приказка за годзили,горили и т.н. без медали.
  • #14
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Айде айде пак големи хвалби, ама не виждам да се редите на опашки да я купувате. Тия където искат да отидат, немците от тм се връщат. Накря да не стале като онова недоразумение Leksus RC-F ли беше, дето М3 го унижи по всички параграфи на вселената. Може да гледате епизода на Топ Гиър, да видите за какво фиаско на Лексуса става въпрос.
  • #13
    7 rate up comment 22 rate down comment
    Бай Вурст ( преди 8 години )
    бррръъъм-пррръммм и айде в сервиза! че и над 70 к.евро искат нахалните макарони!
  • #12
    18 rate up comment 10 rate down comment
    алфист ( преди 8 години )
    Хубаво дупе има Giulia, нали ВАГончета!Свиквайте да го гледате, защото само това ще виждате!
  • #11
    19 rate up comment 16 rate down comment
    до: ВАГона ( преди 8 години )
    ***, когато немските некадърници направят нещо, което да се доближи до Lexus LFA, тогава ела пак да разправяш, кой, колко хляб трябва да изяде или по-точно любимите ти пръдливци много вурстове трябва да изядат. Lexus направи един суперкар LFA и заби дърводелците от германия, като пирон в кисело мляко. Чисто и просто им показа от къде изгрява слънцето. В момента Alfa им разказва играта. е случайно ВАГ-старците дълго време с подмолни и какви ли не средства се опитваха да купят Alfa.Хак да им е
  • #10
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само не разбрах защо пък това е копиране на немците? Немците нито са измислили спортните коли и седани, нито са първи в това нито имат патенти за тях. Нещо като спора кой е открил топлата вода, или колелото. Всяка фирма прави каквото иска.
  • #9
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Йордан ( преди 8 години )
    Е то това клипчв излезна паралелно с дебюта на Джулия преди месец ... аз още тогава го гледах, вие защо чаааак сега го помествате тук?!?!Някой по-долу беше казала за М-ките и AMG,че са под 1800 кг без да се лишават от екстри и без да забравяме, че са коли годни за евридейки ... Ами тя и тази най-напомпана QV версия на Джулия също е тъпкана с екстри и има няколко режима на динамика ... с други думи не е само за спортно пистово каране.