IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обнови семейството А6

Моделите получиха нови светлини, двигатели и трансмисии

Audi обнови семейството А6

Компанията Audi представи обновеното семейство А6, в което освен седна и комби влизат спортните модификации S и RS, както и всъдеходната версия аllroad. Всички те са получили нови двигатели и трансмисии, модернизирана мултимедийна система и напълно светодиодни матрични главни светлини.
Audi обнови семейството А6
Както и при фейслифта хечбека А7, версиите на седана А6 с предно предаване вече ще разчитат на 7-степенна роботизирана трансмисия S tronic с два съединителя, която заменя вариатора Multitronic. Другите скоростни кутии са 8-степенен автомат, достъпен само за най-мощния дизел, и 6-степенна механична за базовите модели. Модификациите със задвижване quattro и мощност над 272 к.с. ще могат да бъдат оборудвани със спортен заден диференциал.

В моторната гама на семейството А6 влизат 3 бензинови и 5 дизелови двигателя, като всеки един от тях отговаря на екологичната норма Euro6. Средно нивото на вредни емисии СО2 при агрегатите е намаляло с 22%, като две от най-икономичните модификации се предлагат под името ultra. Едната е с TFSI мотор с обем 1.8 литра и харчи 5.7 л/100 км, а втората е с 2.0-литров дизел (150 к.с.) и предлага разход от 4.2 л/100 км. Двете версии ultra са за модификациите А6 и А6 Avant, като се предлагат с новата трансмисия S tronic.

Обновеният А6 ще се предлага още с 3.0-литров дизелов V6, развиващ 218 к.с. и 272 к.с., както и с би-турбо версия на същия мотор с мощност 320 к.с. Най-мощният дизел също е 3.0-литров V6 - 326 к.с, като за кратък период от време той може да развие 346 к.с.

Модификациите Audi S6 и S6 Avant ще бъдат достъпни с 4.0 TFSI би-турбо V8 двигател, с който седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди, а комбито с 0.2 секунди по-бавно. Версията RS6 Avant изкарва 560 к.с. от своя 4.0 TFSI мотор, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди и развива максимална скорост от 305 км/ч. И двете машини -  S6 и RS 6, са оборудвани със системата quattro.

От Audi обявиха, че цените на модела в Германия ще стартират от 38 400 евро за версията A6 1.8 TFSI. Комбито със същия мотор струва 40 900 евро, докато A6 allroad quattro с 3.0 TDI мотор тръгва от 56 650 евро. Модификацията S6 стартира от 75 400 евро, докато топ версията - RS6 Avant, започва от 108 900.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #26
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не съм чул за китайски Субарута. В Китай само Ауди-фолксваген-мерцедес-бмв произвеждат бракуваната си стока. С меню на китайски и подарък втора кола на цената на една. Както и рекламни брошурки за новите технологии за асфалтово покритите на колите им.
  • #25
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А и Ауди никога не са имали слава на качествени коли. Това не е тайна за никой.
  • #24
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    я отвори форумите на Ауди. Там хората си пишат Ауди на 100К. Километра си е за основен ремонт. Ако искаш да имаш Ауди трябвало да се подготвиш психически и финансово на всеки 100к квм. Да вадиш мотора и ремонт. Ако го караш пък с газово още по често ще го васдиш. *** и прочети. Или и собствениците на ауди лъжат?
  • #23
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дизайна му щеше да е актуален ако бяхме 2005 година някъде. Динамиката му също не е впечатляваща. Имам чувството че от години стоят на едно и също място. Поне шрифта на "S4" да бяха сменили не да го пишат като при "Subaru".
  • #22
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ха и тия зеха да пунтират Субару - сега Импреза, а догодина и Sti може да пуснат! Само по-малко с брадветата да маат, че ...грозно бее!!!
  • #21
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ауди и технологии...?! Я кажете поне една технология на тия нещястници, че ми стана интересно. Напречните двигатели не са тяхно изобретение, нито 4х4 което ползват. Пълни кавали!
  • #20
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    фенчетата на този фалирал кокошарник така и не си признават какво недуразумение карат...
  • #19
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Според мен, тази утрепана фирмичка трябва да я забранят със закон. Нищо хубаво не е излязло от нея. Факт!
  • #18
    5 rate up comment 6 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Vsi4ko fa6istko bez ford e kato folksvagen.Toest ***
  • #17
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Оххх Японците пак са припаднали 5-6 пъти. Пак ще си скубят косите, че Ауди продава 4 пъти повече коли отколкото японските премиуми на Лексус, Инфинити и АКура ОБЩО.