IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обнови семейството А6

Моделите получиха нови светлини, двигатели и трансмисии

Audi обнови семейството А6

Компанията Audi представи обновеното семейство А6, в което освен седна и комби влизат спортните модификации S и RS, както и всъдеходната версия аllroad. Всички те са получили нови двигатели и трансмисии, модернизирана мултимедийна система и напълно светодиодни матрични главни светлини.
Audi обнови семейството А6
Както и при фейслифта хечбека А7, версиите на седана А6 с предно предаване вече ще разчитат на 7-степенна роботизирана трансмисия S tronic с два съединителя, която заменя вариатора Multitronic. Другите скоростни кутии са 8-степенен автомат, достъпен само за най-мощния дизел, и 6-степенна механична за базовите модели. Модификациите със задвижване quattro и мощност над 272 к.с. ще могат да бъдат оборудвани със спортен заден диференциал.

В моторната гама на семейството А6 влизат 3 бензинови и 5 дизелови двигателя, като всеки един от тях отговаря на екологичната норма Euro6. Средно нивото на вредни емисии СО2 при агрегатите е намаляло с 22%, като две от най-икономичните модификации се предлагат под името ultra. Едната е с TFSI мотор с обем 1.8 литра и харчи 5.7 л/100 км, а втората е с 2.0-литров дизел (150 к.с.) и предлага разход от 4.2 л/100 км. Двете версии ultra са за модификациите А6 и А6 Avant, като се предлагат с новата трансмисия S tronic.

Обновеният А6 ще се предлага още с 3.0-литров дизелов V6, развиващ 218 к.с. и 272 к.с., както и с би-турбо версия на същия мотор с мощност 320 к.с. Най-мощният дизел също е 3.0-литров V6 - 326 к.с, като за кратък период от време той може да развие 346 к.с.

Модификациите Audi S6 и S6 Avant ще бъдат достъпни с 4.0 TFSI би-турбо V8 двигател, с който седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди, а комбито с 0.2 секунди по-бавно. Версията RS6 Avant изкарва 560 к.с. от своя 4.0 TFSI мотор, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди и развива максимална скорост от 305 км/ч. И двете машини -  S6 и RS 6, са оборудвани със системата quattro.

От Audi обявиха, че цените на модела в Германия ще стартират от 38 400 евро за версията A6 1.8 TFSI. Комбито със същия мотор струва 40 900 евро, докато A6 allroad quattro с 3.0 TDI мотор тръгва от 56 650 евро. Модификацията S6 стартира от 75 400 евро, докато топ версията - RS6 Avant, започва от 108 900.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #56
    2 rate up comment 1 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Emi to e iasno be men shtom Audi deli edna platforma s Skoda kak o4akva6 edna Skoda A6 da e konkurentna na premium avtomobili? To i bmw ne e mnogo premium s eftinite plastmasi i tvyrda vozia, no pone dobre imitira.
  • #55
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=Mnb6PpEKOc0
  • #54
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до Джърман фен ( преди 9 години )
    И като се събуди какво стана? Вместо да си фантазираш как би било управлението на едно Ауди *** и питай някой който е карал Ауди. Ако не познаваш такъв в тубата има много тестове. Напиши в youtube Mercedes E 63 AMG vs. BMW M5 und Audi RS 6 и гледай кое как стои с голяма скорост в завоите. БМВ-то и Мерцедеса поднасят. Аудито е като заковано за пътя. Влиза в завоя с голяма скорост и излиза от него без да наруши тракторията си. А иначе ако искаш с дрифт в завоя има ръчна спирачка.до
  • #53
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до Джърман фен ( преди 9 години )
    и гледай кое как стои с голяма скорост в завоите. БМВ-то и Мерцедеса поднасят. Аудито е като заковано за пътя. Влиза в завоя с голяма скорост и излиза от него без да наруши тракторията си. А иначе ако искаш с дрифт в завоя има ръчна спирачка.
  • #52
    3 rate up comment 3 rate down comment
    дядо Спас ( преди 9 години )
    Ето това още веднъж доказва, че и най-добрият автомобил управляван от посредствен водач може да бъде изпреварен дори от Лада с ремарке.
  • #51
    2 rate up comment 1 rate down comment
    АТИЛА ( преди 9 години )
    И ЗАЩО НЯМА ВИНОВНИ ?!?!?!?!?
  • #50
    4 rate up comment 1 rate down comment
    АТИЛА ( преди 9 години )
    Колкото и парадоксално да звучи през комунизма имахме повече демокрация от сега.А за сигурността да не говорим.Замислете се.Нима не е така?сега ни подслушват, снимат и слухтят навсякъде.превърнаха живота ни в Биг Брадър.Но докато социализма ни осигуряваше спокойствие, сигурност и нормално съществуване то демокрацията ни ограби, унижи и обезвери.С 15 години намали средната продължителност на живота ни и намали населението ни с над 2 милиона.Та пита се в задачката: ЗАЩО РУЧАХМЕ ЖАБЕТАТА?
  • #49
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нев, я прочети отново заглавието на статията и ми кажи ти разбираш ли контекста на съдържанието й.Май не ..Тук става дума за Премиум автомобил, а не за нещо друго, съответно това е написано и в поста.Този сприхав тон покзва, че нещо те липсва, надявам се не е от мозъчното съдържимо.
  • #48
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Болния, или неразбиращия мозък си ти! Знаеш ли пък ти разбирко, колко процента от общия пазар на автомобили е този на спортни и луксозни коли? Според теб тия, които не могат да си позволят да карат кола за 100 К евро какво, да умират ли? Големи богаташчета се извъдихте тук, кола под 30-40 бона за нищо не ставала, и не щете да я погледнете! Пуберчета недорасли! :)
  • #47
    0 rate up comment 1 rate down comment
    jivko ( преди 9 години )
    predi da komentirate nqkoi imali takava kola a6 2012