IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обнови семейството А6

Моделите получиха нови светлини, двигатели и трансмисии

Audi обнови семейството А6

Компанията Audi представи обновеното семейство А6, в което освен седна и комби влизат спортните модификации S и RS, както и всъдеходната версия аllroad. Всички те са получили нови двигатели и трансмисии, модернизирана мултимедийна система и напълно светодиодни матрични главни светлини.
Audi обнови семейството А6
Както и при фейслифта хечбека А7, версиите на седана А6 с предно предаване вече ще разчитат на 7-степенна роботизирана трансмисия S tronic с два съединителя, която заменя вариатора Multitronic. Другите скоростни кутии са 8-степенен автомат, достъпен само за най-мощния дизел, и 6-степенна механична за базовите модели. Модификациите със задвижване quattro и мощност над 272 к.с. ще могат да бъдат оборудвани със спортен заден диференциал.

В моторната гама на семейството А6 влизат 3 бензинови и 5 дизелови двигателя, като всеки един от тях отговаря на екологичната норма Euro6. Средно нивото на вредни емисии СО2 при агрегатите е намаляло с 22%, като две от най-икономичните модификации се предлагат под името ultra. Едната е с TFSI мотор с обем 1.8 литра и харчи 5.7 л/100 км, а втората е с 2.0-литров дизел (150 к.с.) и предлага разход от 4.2 л/100 км. Двете версии ultra са за модификациите А6 и А6 Avant, като се предлагат с новата трансмисия S tronic.

Обновеният А6 ще се предлага още с 3.0-литров дизелов V6, развиващ 218 к.с. и 272 к.с., както и с би-турбо версия на същия мотор с мощност 320 к.с. Най-мощният дизел също е 3.0-литров V6 - 326 к.с, като за кратък период от време той може да развие 346 к.с.

Модификациите Audi S6 и S6 Avant ще бъдат достъпни с 4.0 TFSI би-турбо V8 двигател, с който седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди, а комбито с 0.2 секунди по-бавно. Версията RS6 Avant изкарва 560 к.с. от своя 4.0 TFSI мотор, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди и развива максимална скорост от 305 км/ч. И двете машини -  S6 и RS 6, са оборудвани със системата quattro.

От Audi обявиха, че цените на модела в Германия ще стартират от 38 400 евро за версията A6 1.8 TFSI. Комбито със същия мотор струва 40 900 евро, докато A6 allroad quattro с 3.0 TDI мотор тръгва от 56 650 евро. Модификацията S6 стартира от 75 400 евро, докато топ версията - RS6 Avant, започва от 108 900.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #36
    9 rate up comment 8 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Unikalna ma6ina.Sinia cviat e fenomenalen.Izvanzemen lux i izrabotka.AUDI
  • #35
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо миризливото пак е изтрещял. Пореден ден без новини за Тойота а и като е видял Аудито за пореден път се е надрискал. Дори като си е блъскал едната гънка с въпроса какво става, стигнал до извода, че Хюндай продавал повече от Ауди, значи Хюндай била по-добрата марка. Очаквам, след малко да стигне до извода, че Хюндай дори прави по-добри коли от Ролс Ройс и Ферари, защото продава 1000 пъти повече бройки от тях. От там нататък релето е прегряло и е залепнало и се е започнало едно писане от 100 имена, само че все едно и също. Миризма, лисни си една кофа студена вода на главата, че релето на единствената ти гънка е залепнало, направи си и селфи как се заливаш и после може да го публикуваш все едно някой те е предизвикал за хитовата в момента студена кофа, може дори да предизвикаш някой, примерно Ким Чен Ун или Путин, Обама вече го предизвикаха.
  • #34
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тая грозна фашистка не я ли спряха заради отчайващи продажби????
  • #33
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Das Auto ( преди 9 години )
    Може би след 10-15 год. японците ще направят нещо доближаващо се по класа,имидж и елегантност до това обикновенно Ауди. А дотогава ще се възхищаваме на идиотщини ката Сивик Р или Камри с цели 190 к.с.
  • #32
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами като чета никой не лее по Ауди. Те направо се изгавриха с него, разназаха го от бъзик.
  • #31
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Как точно се продават Audi като топъл хляб, след като една компания като Hyundai е с три пъти повече продажби? Хайде като хвали нещо се опитай да си фактологично точен,, защото стана за смях. *** нещастен!
  • #30
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пълна излагация, поредната противна Шкода, ако продължават така, ще паднат до нивото на Фолксваген.
  • #29
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Все пак ако ми го предложат заедно с една Дачия, можеда се замисля за аудито. Но пред никоя друга нормална марка няма шанс окаяната германка.
  • #28
    9 rate up comment 8 rate down comment
    avg ( преди 9 години )
    До всички надолу:Хапнете си малко от киселото грозде, сега му е сезона.
  • #27
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    харесвам много Ауди, страхотни коли са..."работливи" така да се каже, въпреки, че напоследък много свалиха качеството....и Фолксваген Поло е страхотна кола...но всички те нямат това което се казва КЛАСА...а Вие си говорете, от това алуминиевото купе на моята SC-класа няма да хване ръжда