IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я и градската Lada Niva

АвтоВАЗ разкри модификацията 4х4 Urban

Ето я и градската Lada Niva

Първите снимки на новата модификация на легендарната Lada Niva – 4х4 Urban, бяха публикувани на интернет сайта Ladapriora. Засега от компанията производител – АвтоВАЗ, не разкриват никакви технически данни за модела.
Ето я и градската LADA Niva
Ако се съди по снимките, Lada 4x4 Urban ще получи частично боядисани в цвета на каросерията пластмасови брони, променена решетка на радиатора с по-големи „ребра“, 17-цолови джанти от лека сплав, както и черни дръжки на вратите (по-рано те бяха хромирани). Различна е и задната чистачка – вече е извита, след като досега беше права.
Ето я и градската LADA Niva
Модификацията е изградена на късата база на Niva. Предполага се, че двигателят на новата версия е същия – 1.7-литров бензинов мотор с мощност 83 к.с. Автомобилът е получил постоянно работеща система за задвижване на четирите колела, пълен ел. пакет, климатик и променена трансмисия. Заради поставянето на 17-цоловите джанти с по-ниски гуми просветът е намален с 20 мм.
Ето я и градската LADA Niva
Версията Lada 4x4 Urban ще се качи на конвейера на 1 октомври, а месец по-късно ще се предлага и при дилърите на АвтоВАЗ. Очаква се тогава да станат ясни пълните технически характеристики на всъдехода, както и неговата цена.
Ето я и градската LADA Niva
Снимки: Ladapriora.ru

Тагове: lada niva lada 4x4 urban
0 от 500
  • #26
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Люти Мецан ( преди 10 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=mAjOKVd6Dws
  • #25
    16 rate up comment 5 rate down comment
    ЛапаДуха KypoЛюбова ( преди 10 години )
    Колата е страхотна, дизайнерите са пипнали точно там където трябва за да я направят да изглежда модерна, без да развалят доказания приятен и познат на всички дизайн! Сериозно нима някои плю така по Мерцедес техния Г ? той е на същите години като нивата. Това е прекрасен автомобил за БГ пътищата и извън тях, не претендира за нищо и напълно съм съгласна с долния който каза, че с течове, скърцане и почти нищо не работещо продължава да се движи независимо от условията!
  • #24
    4 rate up comment 6 rate down comment
    kur ( преди 10 години )
    prostatata JIGULA
  • #23
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Кико ( преди 10 години )
    Допълвам, че според датчика на таблото всичко по температурите бе ОК.
  • #22
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Кико ( преди 10 години )
    Другото, което никой не го казва за Нивата е, че лятото да я карате на офроуд трябва да внимавате какво се случва с радиатора. Тази кола няма разработено добро охлаждане. С Нивата съм се качвал до връх Баташки снежник и най-голямата ми изненада бе като спрях и чух как кипи водата. При все това бях взел мерки - карах сравнително бавно, отворил двата прозореца и включил парното да ми духа топло, за да помогна малко на двигателя :) и уникалната му система за охлаждане.
  • #21
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    промяната на задната чистачка и джантите са достатъчни причини това да бъде нов модел с нов номер . Аз също нямам нищо против старите доказани технологии стига това да е предпоставка за здравина и простота на потдръжката , но тъй като съм карал и обслужвал такава кола , твърдя че с Нивата нещата не стоят точно така
  • #20
    29 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Единствената кола която с мощност от 83 к.с.,дупки,течове и половина неработещи системи е способна да те закара от т.А до т.Б(по асфалт,черен път,равнина,планина,жега и студ), за разлика от компютърно-дигитални "офффффроуди" с минимална мощност над 100 к.с. и страотен дизайн,които са си единственно за тежкарлък и при отказ на някоя от системите чакат пътна помощ или влекач.
  • #19
    27 rate up comment 2 rate down comment
    естет ( преди 10 години )
    На мен ми харесва, суров, неподправен офроуд автомобил. Хипи бусът на Фолксваген се произвеждаше от 1957-а до 2013-та без особени промени, така че за Нивата щом има търсене, има и предлагане.
  • #18
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ужас , сега тез куци 83 магарета ще трябва и климатик да мъкнат . С включен климатик ускорението ще е чутовно
  • #17
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Toni ( преди 10 години )
    За мен не би било недостатък стария дизайн, старите технологии, морално остарелия двигател и високия разход...ако тази кола беше супер здрава и не се чупеше. Проблема е обаче...че се чупи якоооо. Особено скоростната кутия. Баща ми си взе нова преди 5-6 години, 1 тон ремонти, гаранцията и е 15000км, което е нищо. Въобще доста зле. Аз мислех, че не бутат нищо по колата, за да е здрава и надеждна...уви този имидж на Нива явно вече е в миналото:(