IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интересът съм новия Jazz изненада дори Honda

Само за септември в Япония са продадени близо 20 000 бройки от модела

Интересът съм новия Jazz изненада дори Honda

Популярността на новата Honda Jazz (продавана на някои пазари и като Fit) изненада дори маркетолозите на японската компания, след като само през септември са получили 62 000 заявки за покупка на модела. Първоначално производителят е планирал да продава 15 000 единици месечно.
Интересът съм новия Jazz изненада дори Honda
В крайна сметка от Honda разкриха, че през изминалия месец са реализирали на вътрешния пазар точно 19 388 бройки от модела. По този начин новият Jazz се нарежда на трето място по продажби в Япония през септември, като преди него са моделите на Toyota - Aqua и Prius C.

По думите на представители на марката, най-голям е интересът към хибридната версия на модела. На нея се падат около 70 % от продажбите. Тя е обзаведена със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двойно сцепление и харчи едва 2.7 л/100 км.

В гамата двигатели на новата Honda Jazz влизат още бензинови и дизелови мотори с обем до 1.5 литра. От компанията отбелязват, че 46 % от собствениците на автомобил от новото поколение са го оборудвали с навигационна система, а 70 % са поръчали предни светодиодни светлини.

Очаква се новият Jazz да се превърне в "донор" за нов компактен кросовър на японската компания, който ще излезе на пазара през 2015 г. Това най-вероятно ще бъде идеологически приемник на HR-V, който бе спрян от производство преди 6 години.

Снимка: Honda
 

Тагове: honda jazz
0 от 500
  • #6
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хонда са една от любимите ми марки,а Джаза е невероятен автомобил.В този клас е най-доброто.Скъпички са,но си заслужават цената,а и при евентуална препродажба държат доста висока цена и трудно се обезценяват защото рядко някой си продава Хондата,а и търсенето е голямо заради безупрезния имидж.По отношение на хибрида съм малко скептично настроен обаче.До сега хибридния Джаз беше едно голямо нищо с този мек хибрид,който харчи малко по-малко от нехибрида.Не съм чул да са направили пълен хибрид.
  • #5
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    За първа година участие в световния шампионат за туристически автомобили и свтовна титла.Това го може само HONDA.
  • #4
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    7-степенна скоростна кутия с компютърно управление, каквато имат малко от скъпите баракуди,разход 2,7, какъвто имат половината от 49- куб.см. скутери, а за ужас на баракудите-дори се предлага и като хибрид!
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Този е фалшивият RRE и е много ***. Колко пари трябва да имам за да сравня дизайна на няколко коли пръснати из варненски мол, без да ме обиждаш на "загубеняк със скъсани джобове"?
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    vav grand mall v momenta ima *** expo, RRE! vsi4ki koli na vsi4ki izlojiteli na edno mqsto..hodi6, gleda6 i sravnqva6!RRE, ti kolko leva ima6!? ai si gi merim!
  • #1
    7 rate up comment 33 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Къде го видяхте футуристичния дизайн в тоя пластмасов леген бе дошовци? Вчера гледах в мола Опел Адам и някакви малки модели на Рено и го чупят от към дизайн това стерилно недоразумение на Хонда.