IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интересът съм новия Jazz изненада дори Honda

Само за септември в Япония са продадени близо 20 000 бройки от модела

Интересът съм новия Jazz изненада дори Honda

Популярността на новата Honda Jazz (продавана на някои пазари и като Fit) изненада дори маркетолозите на японската компания, след като само през септември са получили 62 000 заявки за покупка на модела. Първоначално производителят е планирал да продава 15 000 единици месечно.
Интересът съм новия Jazz изненада дори Honda
В крайна сметка от Honda разкриха, че през изминалия месец са реализирали на вътрешния пазар точно 19 388 бройки от модела. По този начин новият Jazz се нарежда на трето място по продажби в Япония през септември, като преди него са моделите на Toyota - Aqua и Prius C.

По думите на представители на марката, най-голям е интересът към хибридната версия на модела. На нея се падат около 70 % от продажбите. Тя е обзаведена със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двойно сцепление и харчи едва 2.7 л/100 км.

В гамата двигатели на новата Honda Jazz влизат още бензинови и дизелови мотори с обем до 1.5 литра. От компанията отбелязват, че 46 % от собствениците на автомобил от новото поколение са го оборудвали с навигационна система, а 70 % са поръчали предни светодиодни светлини.

Очаква се новият Jazz да се превърне в "донор" за нов компактен кросовър на японската компания, който ще излезе на пазара през 2015 г. Това най-вероятно ще бъде идеологически приемник на HR-V, който бе спрян от производство преди 6 години.

Снимка: Honda
 

Тагове: honda jazz
0 от 500
  • #26
    0 rate up comment 12 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Toq koshnik na snimkata e tolkova grozen I moralno ostarql oshte pri izluzaneto si, che vie sigurno ste vzimali gubi, che da gi brushtolevite tiqprostotii.A kato dobawim I dwigatelite, koito sa edni I sushti ot godini, mudnite avtomatici, ne znam shto za LIOLIO trqbva da si, che da si kupish towa na snimkata
  • #25
    11 rate up comment 0 rate down comment
    !?!?? ( преди 10 години )
    Под предишната статия за Хонда Джаз написах ,че е "страхотна" и не съм сбъркал.до Вагнер: Като ще говорим с "факти" ето ти един- над 2 000 000( два милиона) произведени двигатели VTEC а сега I-VTEC нито един не е дал или показал производствен дефект! Доволен ли си от този ФАКТ???
  • #24
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И за какво са им на Хонда много двигатели като предлагат едновременно голям ресурс, динамика и икономичност?По-добре ли е като гледаш някакви чирепи и се чудиш :Тоя който пука глави ли да взема, или тоя който гори масло, или този който износва разпределителни валове или този който върви доста ама е с всички недостатъци на другите?От Хонда получаваш качество, а от другите избираш по-малкото зло
  • #23
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо до Вагнер ( преди 10 години )
    Колега Меган РС и на мен ми харесва много не си мисли, че ще започна да плюя сега и винаги съм го давал за пример и се кефя как дава по-добро време на Ринга от много германски кошове с големи двигатели и даже такива като недъгавото R8 V8, обаче кажи ми освен това Рено кой е другия им готин модел, че аз не се сещам.Ми супер обикновени и посредствени коли са.И като говориш за двигателите на ХОНДА(къде си тръгнал бе пич) я кажи какви двигатели имат Рено
  • #22
    3 rate up comment 0 rate down comment
    RRE do RRE ( преди 10 години )
    Ne e viarno, az sam ludia.mi6kooo
  • #21
    2 rate up comment 1 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Az sam luud
  • #20
    6 rate up comment 1 rate down comment
    VTEC ( преди 10 години )
    Хайде със здраве. Всъщност по-големи факти от реномето на една марка, пазарния дял,аварийната статистика и пр. Няма нужда да ги обясняваме, всички знаем къде са Хонда, къде са Рено.Аз мога да ти кажа от личен опит. Поради различни причини ми се е налагало да карам много повече рендета, отколкото всякакви други автомобили. Мисля, че е ясно да какви изводи съм стигнал :)
  • #19
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хайде със здраве ..., качвай се на Реното и заминавай :)
  • #18
    10 rate up comment 1 rate down comment
    VTEC ( преди 10 години )
    Поизчакай новия Type R и тогава ще си говорим. А и Меган RS няма нищо общо с останалата помия, която произвежда "великата" френска държавна компания. Ако ще ми подаряваш тоя женски полов орган дето ти е между краката, не благодаря. Сигурен съм, че смърди. И вече ми е ясно колко ти е умствения багаж, що си мислиш, че Соичиро Хонда е жена :)
  • #17
    7 rate up comment 2 rate down comment
    VTEC ( преди 10 години )
    Как какво е? Подобие на автомобил с женски полов орган на капака :)Собствениците на такъв вид превозно средство са като жертвите на изнасилване. На*бани са, но ги е срам да си го признаят.