IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интересът съм новия Jazz изненада дори Honda

Само за септември в Япония са продадени близо 20 000 бройки от модела

Интересът съм новия Jazz изненада дори Honda

Популярността на новата Honda Jazz (продавана на някои пазари и като Fit) изненада дори маркетолозите на японската компания, след като само през септември са получили 62 000 заявки за покупка на модела. Първоначално производителят е планирал да продава 15 000 единици месечно.
Интересът съм новия Jazz изненада дори Honda
В крайна сметка от Honda разкриха, че през изминалия месец са реализирали на вътрешния пазар точно 19 388 бройки от модела. По този начин новият Jazz се нарежда на трето място по продажби в Япония през септември, като преди него са моделите на Toyota - Aqua и Prius C.

По думите на представители на марката, най-голям е интересът към хибридната версия на модела. На нея се падат около 70 % от продажбите. Тя е обзаведена със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двойно сцепление и харчи едва 2.7 л/100 км.

В гамата двигатели на новата Honda Jazz влизат още бензинови и дизелови мотори с обем до 1.5 литра. От компанията отбелязват, че 46 % от собствениците на автомобил от новото поколение са го оборудвали с навигационна система, а 70 % са поръчали предни светодиодни светлини.

Очаква се новият Jazz да се превърне в "донор" за нов компактен кросовър на японската компания, който ще излезе на пазара през 2015 г. Това най-вероятно ще бъде идеологически приемник на HR-V, който бе спрян от производство преди 6 години.

Снимка: Honda
 

Тагове: honda jazz
0 от 500
  • #36
    6 rate up comment 2 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 10 години )
    Абе не знам, ама трябва да си мега прос да тръгнеш да убеждаваш хората, че Хонда - фирмата която продава най-много бройки двигатели - нямала разнообразие от двигатели?!?? А иначе ваген слагат 2.0 тди в шкода, фолк с ваген, сеат, алуди, порше макан и в още 5-6 марки, които се продават само в Китай - мега голямото разнообразие хахахахаха - абе германско фенче му кажи и не го обиждай повече
  • #35
    3 rate up comment 8 rate down comment
    4x4 ( преди 10 години )
    От монологичните "диалози" на Дошо /със себе си предимно/ става ясно следното:1. Хонда произвежда един единствен мотор - колкото и да е бил добър на времето, за всеки е ясно, че липсата на разнообразие е признак на финансово или технологично безсилие;2. Хонда правела роботи и какво ли не - което не пречи на факта, че съвременната Хонда е ширпотреба пълна с евтини пластмаси;3. Хонда в последните години въобще не защитава бившия си спортен имидж - NSX явно ще дойде с цъфналите налъми и т.н
  • #34
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Егаси какви прости кавали има в този форум.Да казват на най-технологично развитата марка в света Хонда,че били изостанали.Не мога да повярвам,че в 21век все още има такива необразовани простаци.
  • #33
    3 rate up comment 8 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Да мечтая за Хонда? Абсурд :)Тоя дебел слон не заслужава вниманието ми. Виж, за майки с деца до детската градина е супер. Ама аз не съм майка с дете. Но дори и да бях, има поне 5 автомобила, които бих предпочел/а пред тая Хонда. Поне два от тях са японски - Мазда и Тойота. като добавя и Субару като цяло, Хонда остава на много заден план за мен.
  • #32
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Piff ( преди 10 години )
    Ако си мислите, че 20-30 човека дето пишете определяте представителна извадка за автомобили, много се лъжете. Народа като види Хонда, хлъцва, мигва и почва да мечтае. Поне това ми е вчепетлението ;)
  • #31
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Има още какво да се желае от дизайно, но иначе са отлични коли. За разлика от някои немски недоразумения.
  • #30
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Slavo ( преди 10 години )
    Honda- номер 1 в света производител на... ХУМАНОИДНИ РОБОТИ. И то главно за медицината(мед. сестри)! След тях са SONY, FUJITSU, TOYOTA и HITACHI, със сервитьорки и прислужници и тук-там някой робот-водолаз-заварчик! Та тези от Honda направили добър автомобил... Нормално. Не виждам някаква новина тук! По- скоро се е случило нещо логично и обичайно. Обаче германец или французин да направят лаптоп или смартфон- тогава ще е СУПЕР НОВИНА!
  • #29
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    NSX щеше да има още 2008г обаче световната криза .......д...ба тая криза.Колата беше с V10 610k.s. атмосферен мотор и ако не се лъжа до 12000об/мин!После проекта тръгна в съвсем друга посокаАма професорите тук от къде да ги знаят тези работи
  • #28
    9 rate up comment 1 rate down comment
    !??!? ( преди 10 години )
    Явно 2 000 000 е било само за новия модел I-VTEC, моя грешка.И пак до Вагнер" NSX вече е подготвен за японския шампионат GT500 , вече е на асфалта точно тук имаше статия преди около месец или малко повече.
  • #27
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Колега какви са тези 2 000 000?Числото е 15 000 000!