IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е Honda Civic Tourer

Комби версията на модела излиза на пазара в началото на следващата година

Това е Honda Civic Tourer

Комби версията на новото поколение Honda Civic, чиято официална премиера ще се състои във Франкфурт през септември, бе разкрита в интернет пространството. Моделът е много близък до концепцията, която видяхме в Женева, като ще стъпи на пазара в началото на следващата година.
Това е Honda Civic Tourer
От разпространените официални снимки на Honda Civic Tourer става ясно, че дизайнерите на марката са запазили голяма част от елементите, използвани при концепцията. Серийният модел е много близък до нея, но все пак се отличава с по-умерен вид. Задната броня с дифузьор и централно разположена изпускателна система, както и големите джанти, не са намерили място при заводския модел.

Демонстрираният при концептуалната кола огромен багажник обаче е запазен и при продуктовия вариант. Пространството за багаж предлага 624 литра обем, които могат да нараснат до цели 1668 л. ако задните седалки бъдат прибрани. За това спомага увеличената дължина на колата - с 235 мм. спрямо Civic хечбек.

Honda Civic Tourer е базирана на европейската версия на Civic с 5 врати. Комбито е разработено от европейското дизайнерско ателие на Honda, като ще се предлага главно на Стария континент.

Двигателите също са заети от хечбека Civic. Към момента няма официална информация за тях, но спекулациите сочат, че ще бъдат предложени два двигателя - бензинов и дизелов. Бензиновото предложение ще бъде 1.8 i-VTEC, доставящ 142 к.с. и 174 Нм, а дизеловото - 1.6 i-DTEC със 120 к.с. и 300 Нм.

Новият Civic Tourer ще се произвежда във Великобритания, а продажбите му в Европа ще стартират в началото на следващата година.

Повече подробности очаквайте по време на премиерата във Франкфурт.

Снимки и информация: Honda

0 от 500
  • #23
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Niki ( преди 10 години )
    Колко коментари, кои откровено глупави, кои не толкова...Дали от Хонда не трябва да уволнят дизайнерите и инженерите си, да си върнат милионите, защото някакви малки човечета от някаква още по-малка държавица "определят" кое какво е и дали струва...Колко от Вас видяха на живо колата???
  • #22
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Грозно е но пък няма да е като Тойота, която пак е грозна, но постоянно гние в сервиза в поредната сервизна акция. А и *** на Хонда работят, няма сами да ускоряват или да отказват да спират.
  • #21
    10 rate up comment 3 rate down comment
    страничен набюдател ( преди 10 години )
    На мен доста ми харесва дизайна, отвън и отвътре. С този модел Хонда се целят в млади купувачи с разчупено мислене. Не е лесно да се направи интересно комби. Искали са да не изглежда като шкаф на колела. Все пак е въпрос на вкус.П.П. Теглича отзад наистина дразни.
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аварийния теглич ли е това кое стърчи от задна броня :Х. Мазада 6 наистина с много добър дизайн също така доста ме впечатли и 508 gt sw
  • #19
    4 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    po princip mazda vodi na honda otkum design! saotvetno honda sa nenadminati kato ka4estvo na dvigatelite...taka 4e ima izbor za vseki!jalko e, 4e novata mazda3 nema kombi...po4vam da se zamislqm za cx5...a honda malko da si opravqt design-a i na tourer, i na cr-v to, otpred dobre, ot B kolonkata nazad obemite sa stranni!!!
  • #18
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Пичове, като не Ви харесва не си я купувайте, бе. Сигурен съм, че от Хонда много ще се впечатлят. Следващият им проект със сигурност ще го съгласуват с форумните експерти от Бг...На мен пък ми харесва. Всеки си има мнение.
  • #17
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А таблото тука колко е зле, едва ли някой може да го направи по неприятно. Все едно са го правили 15 човека и всеки е отговарял за 20 кв.см по отделно.Претруфвено разхвърлено и грозно.
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да, за Мазда съм съгласен. Видях новата 6 комби, страхотно изглежда, има стил и характер.
  • #15
    6 rate up comment 1 rate down comment
    ПП ( преди 10 години )
    Много добре знам, че Мазда 6 е клас отгоре на тази Хонда, но дизайнерската концепция на дадена марка следва определена посока, в тоя ред на мисли мога да кажа, че комбитата на Мазда като цяло са много по-готини от тези на Хонда. Освен това смятам, че комбитата са съпоставими като дизайн, независимо от класа на самия модел.
  • #14
    6 rate up comment 6 rate down comment
    FastDriver ( преди 10 години )
    Прави ми впечатление, че масово не разграничавате различните класове автомобили, а пишете в автомобилен форум(според някой псевдо автомобилен :):) Мазда 6 е един клас по-високо от този сивик. Не че това прави Хондата красива! Според мен е адски нехармонична от което губи и функционалност.Едва ли някой в този клас ще потърси лайфстаил комби! Страшно много симпатизирам на Хонда като марка, и имам сладки спомени от колите им през 90-те, обаче последните поколения от всички класове са много грозни!