IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Tourer ще бъде рекордьор в класа си

Комбито на японците ще предлага най-голяма вместимост на багажника

Honda Civic Tourer ще бъде рекордьор в класа си

С приближаването на световната премиера на Honda Civic Tourer, която ще се състои на международното изложение във Франкфурт през септември, стават ясни все повече подробности за новия модел на японците.
Honda Civic Tourer ще бъде рекордьор в класа си
Един от старшите инженери на Honda - Ейдриън Килхъм, разкри пред изданието AutoExpress, че Civic Tourer ще бъде рекордьор в класа си по обем на багажника. По негови думи комбито ще предлага над 610 литра обем, което е повече от големите конкуренти в сегмента - Volkswagen Golf VII Variant, Skoda Octavia и Ford Focus Estate.

Архитектурата на модела с резервоари за гориво под предните седалки и торсионна греда отзад гарантира, че автомобилът ще получи напълно равен под на товарния отсек. Отсъствието на праг над задна броня ще позволи достъпът до багажника на комбито да бъде лесен и удобен, сочи информацията.
Honda Civic Tourer ще бъде рекордьор в класа си
Другите козове на Honda Civic Tourer при борбата му с конкурентите ще бъдат икономичните двигатели и ниското ниво на СО2. Моделът ще се предлага с 1.6-литров дизелов мотор с мощност 120 к.с., който ще изхвърля по-малко от 100 г/км СО2. Ще има и по-голям дизел – 2.2 литра с мощност 148 к.с., както и два бензинови мотора с обем 1.4 и 1.8 литра, развиващи съответно 99 и 140 к.с.

В японската компания предполагат, че делът на комбито ще достигне 20% от общо продадените автомобили от модела Civic. Модификацията ще бъде с около 1500 евро по-скъпа от хечбека с 5 врати.

Снимки: Honda
 

0 от 500
  • #28
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Toва на снимката е концепт бе пичове, к'во сте се запрехласвали? Ако ще правят рекордьор по пространство отзад, далеч няма да изглежда така...
  • #27
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Honda пуска Accord, който харчи 1.4 литра на 100 километраHonda обяви, че компанията ще пусне в продажба в Япония нови Accord Hybrid и Accord Plug-in Hybrid, които обещават впечатляващи нисък разход на гориво и цялостно усещане по време на управлението. Според официалните данни на Honda, Accord Hybrid ще предложи среден разход на гориво от едва 3.3 литра на 100 километра, а при Accord Plug-in Hybrid консумацията на гориво е нищожните 1.4 литра на всеки 100 километра. Новата Honda Accord Plug-in Hybrid, която е разработена на базата на Accord Hybrid, ще предложи на бъдещите си собственици възможност да изпълняват ежедневните си пътувания в чист електрически режим, като презареждането на батерията може да бъде извършвано директно от домашната електрическа инсталация. От компанията коментират, че максималната автономност на движение с ток, която може да предложи Accord Plug-in Hybrid е 37.6 километра.
  • #26
    3 rate up comment 0 rate down comment
    !??!? ( преди 10 години )
    Ще го изчакам да излезе това комби , ще отида при дилъра от който купих хечбека и ако ми хареса (както ми харесва на снимките) ще го върна с доплащане за това. Имам и ваучер за 4 000 евро при покупка на нов Сивик , така ,че едва ли ще ми коства много!
  • #25
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Те и на ФВ двигателите стават двигатели на годината, т.е. критерия е доста нисък. Виж, ще ги призная Хонда ако и догодина изберат същия двигател за същата награда. Това ще означава, че е супер добър. Да, ама не. Така, че подвивай опашката и марш в колибката!
  • #24
    8 rate up comment 1 rate down comment
    XMK ( преди 10 години )
    Долния коментар показва типичен манталитет на "Голфаджия". Ако направиш една проста справка в honda.bg ще видиш, че гаранцията е "5 години или 150 000 км, което настъпи първо". Въпросният двигател печели награда през 2005 (дебютната си за дизелов автомобил. Може да потърсиш "Engine of the year awards" за да се образоваш.
  • #23
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ами като можела да мине 1 млн. км., защо гаранцията и 3 години или 100 000 км., бе *** ***? Стига смехории, Хонда НИКОГА не са били силни в дизелите. Едва ли АБ лъжат, че мотора на японците работи дървеняшки и е порядъчно шумен. Оставям на страна коментара на тестващите, че над 120 км/ч. в Сивика трябвало да крещят за да се чуят.
  • #22
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да бе посредственhttp://***.ilovehonda2014.com/2013-honda-civic-1-6-i-dtec-a-guarantee-of-up-to-a-million-km/А великите двигатели на ВАГен са постоянно за ремонт
  • #21
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Пич, по-добре прочети статията в АБ, да си изясниш положението. По-малко от последния Сивик 1.6 дизел, харчеха Голф, Волво V40 и i30, последните два са 120 и 128 к.с. Само Меган беше с по-висок разход от хондата. Така, че последния Сивик не е никак уникален е по-скоро посредствен.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    1.6 dizel Golfa ne e li 105k.s ?
  • #19
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )