IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi Evo се изправя срещу Nissan GT-R

Следващото поколение на колата ще има над 500 к.с., ще бъде хибрид

Mitsubishi Evo се изправя срещу Nissan GT-R

Mitsubishi Evo се изправя срещу Nissan GT-R
Дизайнът на следващото Mitsubishi Evo ще бъде вдъхновен от концепцията Concept-RA, показана в Детройт през 2008 г.

Японската автомобилна компания Mitsubishi вече има в гамата си от модели хибриден автомобил, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа - Outlander PHEV. Тази технология ще намери място във всички бъдещи модели на марката, сред които и следващото поколение на спортната икона Mitsubishi Evo.

Това твърди британското издание Autocar, като посочва, че колата ще бъде хибрид, разполагащ с над 500 к.с. С новият си спортен модел Mitsubishi ще навлезе в по-висок клас, където ще се конкурира с автомобили от ранга на Nissan GT-R.
Mitsubishi Evo се изправя срещу Nissan GT-R
Задвижващият агрегат на следващото Evo ще бъде базиран на технологията от състезателния Mitsubishi MiEV Evolution, с който японците участват в американската надпревара Пайкс Пийк. Възможно е място да намери и агрегатът от концепцията Concept-RA, която ще служи и за образец за дизайна на колата.

Резултатът трябва да бъде суперспортен модел, разполагащ със система за задвижване на четирите колела, мощен бензинов двигател, два или четири електромотора и пакет литиево-йонни батерии. Автомобилът ще може да се движи и само на електричество, като освен по-бърз, ще бъде и много по-екологичен от своя предшественик.
Mitsubishi Evo се изправя срещу Nissan GT-R
Относно пазарната премиера на следващото Mitsubishi Evo, тя ще се състои след няколко години - вероятно през 2015 -2016 г. Първо ще видим новото поколение Lancer, което трябва да бъде показано догодина. То ще разполага с хибридна технология, съчетаваща 2.0-литров бензинов двигател, два електрически мотора и литиево-йонни батерии. Този модел ще предлага средно потребление на гориво от едва 1.8 литра на 100 км. пробег, като ще може да изминава около 60-70 километра в електрически режим.

Снимки: Mitsubishi

0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 12 rate down comment
    До Дошо ( преди 10 години )
    Питай Тойота дали Ауди не са спортни коли, поне пилотите на Тойота свикнаха да ядът пердах от Аудитата в сериите Льо Ман.
  • #6
    8 rate up comment 10 rate down comment
    едо ( преди 10 години )
    остава и да не изглеждаше като пръдня и щеше да е екстра
  • #5
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дано да се съвземат малко защото напоследък колите им не струват грозен дизайн няма спортно излъчване последно истинско ево 9 от там на татък мицобиши се едно дърпа назад
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    M ( преди 10 години )
    колата сигурно ще е супер и като излъчване и като динамика. но да казваш, че днес планираш коНглокент на някого за след 3 години е смешно. ГТ-Р чака радикална промяна и да кажеш днес, че ще го коНглокираш, е все едно да искаш да се сравняваш със стари технологии. нека си следват пътя и ще постигнат страхотни резултати. и без това излъчването на концепта и очакванията към новия ГТ-Р говорят за различни целеви групи.
  • #3
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    нови 500 истински коня
  • #2
    13 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ако радиаторната решетка се обърне наобратно и ще имаме дизайн на Ауди ТТ. Странично погледнато дори няма нужда от пипане там си е чисто ТТ, японците пак са гледали колите в Европа, за да направят дизайн.
  • #1
    25 rate up comment 7 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    мдаааааа!