IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi Evo се изправя срещу Nissan GT-R

Следващото поколение на колата ще има над 500 к.с., ще бъде хибрид

Mitsubishi Evo се изправя срещу Nissan GT-R

Mitsubishi Evo се изправя срещу Nissan GT-R
Дизайнът на следващото Mitsubishi Evo ще бъде вдъхновен от концепцията Concept-RA, показана в Детройт през 2008 г.

Японската автомобилна компания Mitsubishi вече има в гамата си от модели хибриден автомобил, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа - Outlander PHEV. Тази технология ще намери място във всички бъдещи модели на марката, сред които и следващото поколение на спортната икона Mitsubishi Evo.

Това твърди британското издание Autocar, като посочва, че колата ще бъде хибрид, разполагащ с над 500 к.с. С новият си спортен модел Mitsubishi ще навлезе в по-висок клас, където ще се конкурира с автомобили от ранга на Nissan GT-R.
Mitsubishi Evo се изправя срещу Nissan GT-R
Задвижващият агрегат на следващото Evo ще бъде базиран на технологията от състезателния Mitsubishi MiEV Evolution, с който японците участват в американската надпревара Пайкс Пийк. Възможно е място да намери и агрегатът от концепцията Concept-RA, която ще служи и за образец за дизайна на колата.

Резултатът трябва да бъде суперспортен модел, разполагащ със система за задвижване на четирите колела, мощен бензинов двигател, два или четири електромотора и пакет литиево-йонни батерии. Автомобилът ще може да се движи и само на електричество, като освен по-бърз, ще бъде и много по-екологичен от своя предшественик.
Mitsubishi Evo се изправя срещу Nissan GT-R
Относно пазарната премиера на следващото Mitsubishi Evo, тя ще се състои след няколко години - вероятно през 2015 -2016 г. Първо ще видим новото поколение Lancer, което трябва да бъде показано догодина. То ще разполага с хибридна технология, съчетаваща 2.0-литров бензинов двигател, два електрически мотора и литиево-йонни батерии. Този модел ще предлага средно потребление на гориво от едва 1.8 литра на 100 км. пробег, като ще може да изминава около 60-70 километра в електрически режим.

Снимки: Mitsubishi

0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 2 rate down comment
    аз ( преди 10 години )
    стига бе , каква е тази грозотия ...
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    на захлюпените "акционери" в аЛуди всичко им прилича на техните кочини, нищо че точно тъпите шваби крадат поголовно от Mitsubishi къде дизайн, къде имена... На който му прилича RA на TT да вземе да ходи да се прегледа
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Мнение на експерт по дизайн: The MITSUBISHI Concept-RA offers a unique interpretation of the sporty coupe. Generous helpings of technology create a vehicle that combines exotic appeal, outstanding, fun-to-drive dynamics.
  • #14
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Koтоошу ( преди 10 години )
    Да прилича и на Пежо , щото Пежото е копие на Ауди ТТ.
  • #13
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И на Peugeot RCZ!!!
  • #12
    5 rate up comment 5 rate down comment
    едо ( преди 10 години )
    прилича на Ауди ТТ, само дорисувано от некой пъпчив тинейджър на 13 години
  • #11
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    В последните 5 години според мен 3 дизайна разбиха постепенните промени в автодизайна и придизвикват удивление:показаното тук Мицубиши концепт РА, Ровър Евоук и Лексус ЛФ-ЛС.
  • #10
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    мицОбиши миЦУбаши меЦЕбуши или mitsubishi истината е това последните години моделите им замират
  • #9
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Eбати глупавото сравнение. В Льо Ман не знам си какво....То така излиза, че Ситроен и Фолксваген са най-добрите коли щото бият в ВРЦ. Рено пък излиза че са по-добри от Ферари, щото ги бият във Ф1. Преди време Алфа правеха смешни Мерцедес и Порше в ДТМ. Значи стоковите алфи са по-добри ли? Айде стига глупости..
  • #8
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    В най-скоро време очаквам да размаже оная ТУБА ВАЙРОНА.